Cele mai bune boilere electrice

Boiler electric Tesy BiLight GCV804420B11TSR
Cel mai bun
Asigura cu pana la 15% mai multa apa calda, salveaza pana la 16% din energia de incalzire, termostat reglabil usor accesibil
Detalii si Pret
Boiler electric Ariston Lydos R 80L
Raport Calitate-Pret
Ofera cu pana la 16% mai multa apa calda disponibila, rezervor emailat cu titan, izolatie cu material premium rezistent si ecologic
Detalii si Pret
Boiler electric, habitat, 50l
Ieftin si Bun
lansa eliptica; - termostat reglabil; - functionare boiler semnalizata prin intermediul unui indicator de operare (LED); - usor de asamblat; - mentenanta facila; - durata mare de viata
Detalii si Pret

 

boiler electric de la bosch, 1800 WDe multe ori, boilerul electric este folosit pentru a beneficia de apa calda atunci cand nu exista intr-o anumita locatie o centrala termica, sau nu suntem racordati la un sistem centralizat de incalzire. In cazuri mai rare, este ideal pentru situatiile in care nu putem instala o centrala termica, din diferite motive.

Printre avantajele principale, pe care cele mai bune boilere electrice le prezinta fata de o centrala termica, se numara costul mult mai mic de achizitie si instalarea sa mult mai usoara. In plus, acesta nu are nevoie de guri de aerisire. Modul sau de functionare este simplu. Aparatul incalzeste si mentine la o temperatura optima apa, pentru a putea fi folosita pentru orice activitate, cum ar fi pentru spalatul pe maini sau la dus.

In acest mic ghid ne-am propus sa va aratam care sunt cele mai importante aspecte ale unui boiler electric, si cum sa alegeti unul potrivit nevoilor dumneavoastra, dintre atatea modele disponibile pe piata. Procesul de selectie ar trebui sa fie unul destul de simplu, daca cititi cu atentie informatiile ce urmeaza. Nu uitati ca pe site-ul nostru puteti gasi si alte ghiduri asemanatoare de cumparaturi.

Cum alegem cele mai bune boilere electrice 

Am ajuns, asadar, si la specificatiile tehnice ale produsului. Pentru inceput, trebuie sa estimati de ce cantitate de apa calda veti avea nevoie. Cu cat capacitatea boilerului este mai mica, cu atat costul intretinere, dar si de achizitie, ale produsului sunt mai scazute. Totusi, nu trebuie sa faceti din cost factorul decisiv de decizie, astfel incat va trebui sa alegeti o capacitate optima. Pentru folosire dusului si chiuvetei sunt suficienti 80 de litri.

boiler electric de la ariston, 1800 W

AICI sunt cele mai vandute boilere electrice din Romania!

Puterea reprezinta o alta caracteristica deosebit de importanta, atunci cand alegem un boiler electric. Acesta este masurata in Watti (W) si o veti regasi in detaliile tehnice ale oricarui boiler. Puterea influenteaza foarte mult timpul de incalzire al apei, dar si consumul de curent electric. Prin urmare, o putere mare va insemna ca apa va fi incalzita intr-un timp mai mic, in timp ce o putere mica va asigura incalzirea apei mai greu.

Nu trebuie sa neglijam nici termoizolatia boilerului. Aceasta este deosebit de importanta, deoarece caldura generata de boiler nu trebuie sa se piarda in aer, deoarece acest lucru duce la cresterea consumului de curent electric, si, implicit, la cresterea timpului de incalzire al apei. Un boiler electric bun trebuie sa fie echipat cu un strat termoizolant de calitate, cel mai popular material folosit fiind spuma poliuretanica.

Alte caracteristici importante ale unui boiler electric

cele mai importante caracteristici ale unui boiler electricPentru a nu creste in mod inutil factura la curentul electric, va trebui sa tinem cont si de clasa energetica din care face parte boilerul. Boilerele fac parte din clasele energetice A, B, C, D, E. Clasele care au primele litere ale alfabetului sunt cele mai eficiente din punct de vedere energetic. Prin urmare, un boiler care face parte din clasa de energie A va va economisi o suma semnificativa de bani la factura curentului electric, de-a lungul timpului.

Nu trebuie sa uitam nici de caracteristicile suplimentare cu care poate veni un astfel de aparat. Printre acestea se numara termostatul, anodul de magneziu si protectia la supraincalzire. Termostatul are rolul de a regla temperatura boilerului in mod automat, reducand semnificativ consumul de energie. Anodul de magneziu protejeaza rezervorul impotriva aparitiei ruginei, iar protectia la supraincalzire poate opri automat boilerul.

Printre functiile utile se mai numara si protectia anti inghet (utila mai ales atunci cand aparatul se afla pe timpul iernii intr-o camera rece, protejandu-l de defectiuni) si indicatorul pentru starea apei (daca se incalzeste sau este gata de folosire).

Sfaturi suplimentare cu privire la achizitie

Avand in vedere ca aceasta achizitie se face numai pe termen lung, va trebui sa acordati o atentie deosebita calitatii boilerului electric. Insa nu trebuie sa va concentrati numai pe specificatiile tehnice, ci sa vedeti si dincolo de acestea. De aceea, va recomandam sa achizitionati un model doar de la unul dintre producatorii recunoscuti in domeniu. Printre acestia se numara si Ariston, Bosch, Tesy si Ferroli.

Pentru a beneficia de cateva avantaje importante, la achizitia acestui produs, va sfatuim sa il achizitionati de pe Internet. Dintre beneficiile oferite, amintim transportul (de cele mai multe ori gratuit) prin curier, asigurat de magazinul online, usurinta cu care puteti accesa informatii despre sute de modele si posibilitatea de a inapoia produsul daca nu sunteti multumit. Asadar, va asigurati ca faceti o alegere buna si nu pierdeti timp inutil.

Nu uitati nici de sectiunea de forum a magazinului online, unde puteti afla ce pareri au alti cumparatori despre produsul pe care intentionati sa il cumparati. Daca doriti cateva recomandari de modele anume, va invitam sa aruncati o privire pe boilerele electrice de mai jos.

AICI ai oferta completa de boilere electrica!