Cel mai bun capsator pneumatic este deosebit de util pentru pentru cei care obisnuiesc sa repare singuri diverse lucruri prin casa, si nu numai. Spre exemplu, acesta poate fi folosit pentru a capsa materialul desprins de pe o canapea, pentru a inlocui tapiteria unui scaun, reparatia pieselor de mobilier si alte lucruri asemanatoare. Chiar daca pot fi foarte utile in orice gospodarie, aceste aparate sunt folosite de obicei in mediul industrial sau profesional si folosesc aerul comprimat pentru a functiona.
Bineinteles, pe piata exista o multime de modele diferite, care se adreseaza mai multor tipuri de utilizatori, in functie de costul acestora si de modurile in care pot fi utilizate. In continuare vom vorbi despre cele mai importante caracteristici ale unui capsator pneumatic, de care trebuie sa tineti cont pentru a va asigura ca ati ales un model potrivit pentru scopurile in care doriti sa il utilizati.
AICI sunt cele mai cumparate modele din Romania!
Pretul unui astfel de capsator porneste de obicei de la aproximativ 200 de lei, insa in functie de caracteristicile sale acesta poate urca destul de mult. Modelele mai scumpe sunt destinate de multe ori uzului profesional. Va recomandam sa va informati cu privire si la alte produse, cum ar fi o surubelnita electrica sau o motocoasa de calitate.
Cum gasiti cel mai bun capsator pneumatic
Asa cum spuneam, exista o serie de caracteristici pe care trebuie sa le urmariti atunci cand faceti o astfel de achizitie. Aparatul trebuie sa fie usor de manevrat, avand o forma ergonomica si o greutate cat mai mica (sub 1 kg), sa aiba o constructie rezistenta (preferabil din metal) si sa aiba un recul cat mai mic. Majoritatea modelelor performante au si o functie de evitare a declansarii accidentale.
Un factor decisiv il reprezinta tipurile de capse/cuie care pot fi utilizate de capsatorul dorit. Daca doriti sa puteti folosi acest tip de aparat in cat mai multe situatii, va trebui sa alegeti un capsator pneumatic compatibil cu cat mai multe tipuri de capse/cuie. Din acest motiv, majoritatea utilizatorilor casnici prefera modelele de acest gen. Sunt specificate de obicei lungimile capselor/cuielor si latimile lor.
Alte caracteristici pe care le veti gasi in descrierea aparatelor se refera la consumul mediu de aer comprimat (exprimat in litri/minut), presiunea maxima de functionare si capacitatea magaziei pentru cuie sau capse. Cu cat aceasta magazie este mai mare, cu atat veti putea sa o reincarcati mai rar. Incarcarea se face insa destul de usor.
Capsatoare pneumatice – avantaje si dezavantaje
Producatorii de mobila, electricienii si muncitorii din domeniul constructiilor utilizeaza in mod frecvent capsatoare pneumatice, datorita abilitatii acestora de a indeplini o multime de sarcini. Totusi, ca in cazul oricarui alt produs, acest aparat are diverse avantaje si dezavantaje. Printre avantajele principale se numara faptul ca este cel mai puternic tip de capsator, este usor de folosit si are o greutate destul de mica, iar constructia este solida, pentru utilizare intensa.
Printre inconvenientele unui capsator pneumatic se numara zgomotul destul de ridicat pe care il acesta il poate emite si faptul ca poate fi mai periculos decat un model electric sau manual, asa ca este necesar sa il folositi cu grija. Bineinteles, aceste dezavantaje nu sunt unele majore.
In ceea ce priveste consumabilele, acestea nu sunt incluse in pachet, asa ca este o idee buna sa le achizitionati odata cu aparatul (de obicei au un pret destul de mic). Multe capsatoare pneumatice se comercializeaza impreuna cu o cutie speciala pentru transport, inclusa in pachet, insa modelele mai ieftine tind sa aiba un ambalaj de carton, mai putin solid. Cititi cu atentie descrierea produsului pentru a afla toate informatiile necesare.
De ce sa comandati un capsator pneumatic online
Pe internet veti putea gasi o gama variata de capsatoare pneumatice, cu diverse caracteristici si preturi. In plus, transportul se poate face prin posta sau prin curier rapid, iar acesta este gratuit sau cu un cost destul de mic. Printre cei mai apreciati producatori din domeniu se afla Senco si Airmaster. Garantia oferita pentru aceste produse este de obicei de 6 luni.
Pentru a va asigura ca faceti o alegere foarte buna, este recomandat sa alegeti un capsator pneumatic cu un rating de 4 sau 5 stele din partea utilizatorilor. In sectiunea de forum a magazinului online veti putea gasi parerile altor cumparatori cu privire la acele capsatoare pneumatice mai populare, care va pot ajuta sa va hotarati in privinta unui model.