Cele mai bune firme de aparate de aer conditionat in 2024

Aparat de aer conditionat Star-Light 12000 BTU
Cel mai bun
Wi-Fi, Clasa A++, Display, Functie incalzire, ACM-12FOWF, Alb
Detalii si Pret
Aparat de aer conditionat TESLA TA36FFML-1232IAPC
Raport Calitate-Pret
12000 BTU, Clasa A++, kit instalare inclus, Functie Turbo, I Feel, Functie Antifungica, Autocuratare, Filtru lavabil, alb
Detalii si Pret
Aparat de aer conditionat mobil Star-Light 9000 BTU
Ieftin si Bun
Clasa A, ACMP-09A, Display, Telecomanda, Timer, Kit instalare inclus
Detalii si Pret
 

 

aparat de aer conditionat de la star-light, de 12000 btuDaca v-ati hotarat sa cumparati un aparat de aer conditionat, sau pur si simplu sa il inlocuiti pe cel vechi, atunci probabil stiti deja ca nu este tocmai usor sa va decideti ce aparat veti achizitiona. Pe piata sunt sute de modele, mai mult sau mai putin diferite ca pret si din punct de vedere al performantelor.

De aceea, este important sa stim cum alegem cel mai bun aparat de aer conditionat, iar unul dintre criteriile importante de departajare il reprezinta compania producatoare. In acest mini ghid vom vorbi despre cele mai bune brand-uri cand vine vorba de aparatele de aer conditionat, dar si de modalitatea optima de alegere a unui model anume.

AICI sunt cele mai vandute aparate de aer conditionat din Romania!

Preturile pentru un aparat de aer conditionat pornesc de la aproximativ 850 de lei, insa pot depasi cu usurinta 1500 de lei, in functie de performantele lor. Totusi, desi e bine sa stabilim un buget de achizitie inca de la inceput, aparatul ar trebui sa fie ales in functie de caracteristicile care ne folosesc.

Care firme de aparate de aer conditionat sunt bune si accesibile?

Daikin este un brand japonez, foarte cunoscut in domeniul aparatelor de aer conditionat, datorita duratei mari de viata a modelelor sale, dar si datorita eficientei lor. In plus, gama lor de produse este foarte larga, astfel incat aveti de unde sa alegeti, indiferent de preferintele pe care le aveti cu privire la design-ul aparatului, performantele sale si costul acestuia. In general, produsele lor au un raport calitate/pret destul de bun.

aparat de aer conditionat de la heinner, de 12000 btu

LG este o alta companie cu reputatie foarte buna, care desi produce nenumarate tipuri de electronice si electrocasnice, a reusit sa atraga atentia si in privinta ofertei lor de aparate de aer conditionat. De obicei, modelele oferite de ei sunt accesibile si au un pret pe masura performantelor oferite. Aparatele lor incorporeaza tehnologii noi, care va vor face mai placuta experienta de utilizare, aducandu-va si numeroase beneficii.

O alta firma binecunoscuta, cand vine vorba de astfel de aparate, este Hitachi. Asa cum ati ghicit dupa nume, probabil, este tot japoneza. La noi in tara nu sunt cele mai populare, insa sunt foarte fiabile, durabile si, in general, ofera o multime de functii utile pentru pretul pe care il au. Multe modele sunt deosebit de silentioase, iar accentul este pus pe consumul cat mai eficient de energie electrica.

Cum alegem un aparat de aer conditionat de calitate?

cum alegem un aparat de aer conditionat de calitatePrima data va trebui sa va decideti asupra tipului de aparat care vi se potriveste. Exista doua 3 tipuri: clasic (split), mobil si de tip caseta (mai putin recomandat, se monteaza in tavanul fals). Aparatul de tip clasic este alcatuit din doua componente: una care se monteaza in exteriorul locuintei, si alta care se monteaza in interior. Acesta este cel mai indicat. Aparatele mobile au avantajul de a putea fi mutate usor, dar sunt mai putin eficiente.

Bineinteles, al doilea lucru foarte important il reprezinta capacitatea de racire. Aceasta se masoara in BTU/h si o veti regasi in specificatiile tehnice ale aparatului. Capacitatea de racire trebuie aleasa in functie de dimensiunile camerei in care doriti sa montati unitatea interioara. De exemplu, un dormitor (18-25 mp) va avea nevoie de un aparat cu 9000 BTU/h, in timp ce pentru un living (24-35 mp) este necesara o capacitate de 12000 BTU/h.

Nu trebuie sa treceti cu vedere nici consumul aparatului, nici zgomotul pe care acesta il produce. In functie de consumul de energie electrica, aparatul face parte, de obicei, din clasa energetica A+++, A++, A+ sau A. Clasele cu cele mai multe plusuri sunt cele mai economice. Unitatea interioara a unui aparat de aer conditionat bun trebuie sa produca un zgomot de maxim 45 dB. Zgomotul produs de cea exterioara nu este atat de important.

Sfaturi utile privind achizitia

Daca va doriti un aparat de aer conditionat performant, va trebui sa tineti cont si de functiile suplimentare cu care acesta este dotat. Spre exemplu functia de dezumidificare, care poate crea o atmosfera mai confortabila, eliminand excesul de umiditate din aer. Si functia de programare este utila, oferindu-va posibilitatea de a seta aparatul sa porneasca la ora dorita. Multe modele ofera pot si sa incalzeasca incaperea in care se afla.

Este bine de stiut ca aparatele de tip split sunt de doua feluri: monosplit si multisplit. Cele monosplit sunt cele mai populare si ofera doar o unitate interioara. Cele multisplit sunt formate din cel putin doua unitati de interior, pe langa unitatea exterioara, pentru a putea raci mai multe camere. Bineinteles, aceste au un cost de achizitie mai ridicat.

Daca vara avem nevoie de functia de dezumidificare, in anotimpurile reci, cand folosim diverse aparate de incalzire, aerul se usuca. Atat de mult incat poate provoca diverse probleme de sanatate. Asadar, va recomandam sa cititi si ghidul nostru despre achizitionarea unui umidificator, daca doriti sa asigurati un aer sanatos tot timpul in locuinta dumneavoastra.

AICI ai oferta completa de aparate de aer conditionat!