Cea mai buna centrala de apartament pe gaz

Centrala murala in condensare Ariston Clas One
Cea mai buna
24 kw, Schimbator primar inox, Panou comanda, Pana la 94% eficienta sezoniera, Raport de modulare 1:7 pentru un consum mai precis de energie
Detalii si Pret
Centrala termica murala in condensare Ariston Cares Premium
Raport Calitate-Pret
Design deosebit, Tiraj fortat, 24 kW, Doua schimbatoare de caldura, Display digital
Detalii si Pret
Centrala termica conventionala Motan Sigma
Ieftin si Bun
4 kw, Schimbator primar inox, Panou comanda, Display LCD, Produs romanesc
Detalii si Pret
 

 

centrala termica pe gaz ariston, cu condensareDaca doriti sa va cumparati o centrala termica care sa aiba un cost redus de functionare, evitand umflarea exagerata a facturilor, in special in anotimpurile cu temperaturi scazute, o centrala termica pe gaz poate fi alegerea ideala pentru apartamentul dumneavoastra. Exista doua alternative principale la acest tip de centrala: centralele termice electrice si centralele pe lemne.

Alternativele se folosesc insa mai mult in locurile unde nu este disponibil gazul sau se doreste utilizarea unui combustibil solid. Mai mult, centralele pe gaz nu costa la fel de mult ca cele pe lemne, iar intretinerea lor are costuri destul de mici. Totusi, in unele cazuri montajul unui astfel de aparat poate fi costisitor, de aceea este bine sa luati in considerare toate optiunile inainte de a face o anumita alegere.

Asa cum probabil ati ghicit deja, exista o serie de caracteristici de care trebuie sa tineti cont inainte de a face o alegere potrivita. Pretul unei centrale termice pe gaze accesibile este asemanator cu cel al unui model electric, de aproximativ 2000 de lei. Bineinteles, centralele capabile sa produca mai multa caldura au de obicei un pret mai mare. Retineti si ca pretul ar trebui sa fie ultimul aspect pe care il stabiliti.

Care este cea mai buna centrala de apartament pe gaz, in functie de suprafata locuintei

Inainte de a alege un anumit model, trebuie sa stiti ca exista doua tipuri de centrale termice pe gaze: conventionale si in condensare. Diferenta de pret este de obicei de 7-800 de lei intre aceste doua tipuri, insa trebuie sa stiti ca cea mai buna centrala de apartament pe gaz este cu condensare. Asta deoarece va permite sa faceti economii de bani pe termen lung, avand o eficienta energetica mai mare decat modelele conventionale.

centrala termica pe gaz wolf, cu afisaj lcd

Fiecare centrala are un randament, care este exprimat in procente si exprima eficienta cu care aparatul transforma combustibilul in caldura. Eficienta unui model conventional se situeaza intre 90 si 95 de procente, in timp ce o centrala termica cu condensare poate avea o eficienta energetica si de 109%. Prin urmare, alegand cel din urma model veti face economii pe termen lung, chiar daca pretul de achizitie este mai mare.

Vezi AICI care sunt cele mai bune centrale termice pentru apartamentul tau!

Capacitatea de incalzire a centralei este data de puterea sa, care este exprimata de obicei in kW. Pentru un apartament de dimensiuni medii, o putere de 24 de kW este de obicei suficienta. Incercati insa sa alegeti cu precizie aceasta valoare, deoarece centrala trebuie sa fie suficient de puternica pentru spatiul in care va fi folosita. Producatorul specifica deseori suprafata exacta a spatiului pentru care este recomandata centrala.

Alte detalii tehnice importante

cum alegeti o centrala termica pe gazDebitul de apa calda este alt factor pe care trebuie sa il aveti in vedere inainte de a face alegerea. Acesta poate varia destul de mult in functie de model, si se masoara in litri/minut. Pentru o locuinta de dimensiuni medii un debit de apa calda de 10-12 litri este de obicei indeajuns, insa pentru locuinte mari va trebui sa alegeti un model mai performant.

Centralei termice nu trebuie sa ii lipseasca termostatul, care are rolul de a monitoriza temperatura si de a optimiza consumul in functie de aceasta. Daca nu aveti un astfel de dispozitiv, costurile de functionare ale centralei pot creste considerabil in timp, asa ca pretul acestuia de pornire, de 100 de lei, este justificat.

Panoul de control al centralei poate fi de doua feluri, mecanic sau electronic. Acest lucru nu conteaza foarte mult, asa ca ramane la alegerea dumneavoastra ce varianta alegeti. Unele persoane utilizeaza insa mai usor panoul de comanda cu afisaj digital. In privinta zgomotului produs, aceste centralele pe gaz pot fi mai zgomotoase decat cele care functioneaza cu ajutorul curentului electric, insa nu cu mult.

De unde cumparati centrala termica

Daca doriti sa nu aveti grija transportului centralei, cea mai buna solutie este sa comandati una de pe Internet. Pe langa faptul ca vi se ofera transport prin curier pentru aceste aparate foarte voluminoase, de multe ori gratuit, dispuneti si de cea mai mare gama de produse, in numar de cateva zeci. Fiind cele mai populare, modelele cu condensare sunt in numar mai mare. Aveti grija si la magazinul online ales.

Producatorii principali de centrale termice pe gaz prezenti la noi in tara sunt Ariston, Ferroli, Bosch, Immergas si Wolf. Garantia poate diferi destul de mult in functie de producator si de modelul dorit, de obicei fiind intre 24 si 60 de luni. Nu uitati sa verificati si ratingul produsului ales, daca este disponibil, pentru a vedea cat de multumiti sunt alti cumparatori de acesta.

Consulta AICI oferta completa la centralele termice!