Cea mai buna centrala electrica de apartament in 2024

Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 24 kW
Cea mai buna
Control intuitiv. Intretinere simpla a tuturor componentelor din partea frontala a centralei electrice. Nu necesita cos de fum.
Detalii si Pret
Centrala murala electrica Ray 9kw PROTHERM
Raport Calitate-Pret
• Modulare continua a puterii. Panou de comanda cu display LCD – afiseaza temperatura si presiunea din instalatie. Regulare echitermica (la conectarea senzorului exterior)
Detalii si Pret
Centrala termica electrica, Thermo Group BG, Mini BEH 4.5 kW
Ieftin si Bun
Clasa economica, dimensiuni compacte, design modern; Cazanul este conectat de sus in jos. Capabil sa fie utilizat in paralel cu alte surse de caldura.
Detalii si Pret

 

centrala termica electrica Protherm, 28 kwMulte persoane prefera centrale termice electrice pentru locuintele lor, in locul celor conventionale, care functioneaza pe gaz. Necesitatea unei astfel de centrale poate aparea din mai multe motive (cum ar fi atunci cand aveti o locuinta ce nu poate fi racordata la gaze), insa daca nu v-ati decis deocamdata ce tip de centrala veti cumpara, va recomandam sa luati in considerare si achizitia unei centrale termice pe gaz.

Chiar daca pe piata nu sunt la fel de multe modele disponibile de centrale electrice ca in cazul celor pe gaz, ambele tipuri au preturi asemanatoare. Modelele accesibile au un pret de pornire de 2100 de lei, in timp ce modelele mai avansate si care ofera performante mai mari costa de obicei peste 2500 de lei. Totusi, pretul ar trebui sa fie printre ultimele lucruri stabilite, deoarece veti putea fixa un buget doar dupa ce aflati alte caracteristici importante.

AICI poti gasi cele mai bune centrale electrice de apartament!

In cele ce urmeaza vom vorbi despre aceste caracteristici, dar si despre cateva indicatii pe care este bine sa le urmati daca doriti sa faceti cea mai buna alegere pe termen lung. O alternativa mai rar folosita, dar destul de eficienta, o reprezinta si centralele termice pe lemne. Desi au un cost mult mai ridicat, acestea reprezinta o solutie foarte buna uneori.

Cum gasim cea mai buna centrala electrica, in functie de marimea locuintei

Inainte de toate, trebuie sa stiti ca principalele caracteristici ale unei centrale termice electrice sunt urmatoarele: puterea sa (si implicit si consumul energetic), randamentul si caracteristicile suplimentare. Sunt importante si unele echipamente optionale. Centralele de acest fel se instaleaza de obicei cu un cost mai mic decat alternativa pe gaze, deoarece nu au nevoie de tevi. In plus, electricitatea este foarte raspandita.

centrala electrica de la Protherm, 18 kw

Puterea unei centrale poate varia foarte mult, pentru a fi potrivita oricarei case. Asadar, aceasta poate avea o putere intre 6 kW (6000 W) si 28 de kW. Aceasta trebuie aleasa in functie de suprafata locuintei, dar si de alti factori importanti. Spre exemplu, un apartament de 70 de metri patrati poate avea nevoie de o centrala de pana la 9 kW. Retineti ca tipul de izolatie al locuintei poate influenta destul de mult consumul de energie.

Randamentul este un alt aspect la care trebuie sa fim atenti inainte de a cumpara o astfel de centrala. Acesta se exprima in procente si ne arata cat de bine transforma centrala energie electrica in caldura. Cu cat procentul acestuia este mai mare, cu atat centrala este mai eficienta. Cea mai buna centrala electrica are randament ridicat, de cel putin 99,5%. Aceasta informatie o veti regasi intotdeauna in descrierea produsului.

Alte caracteristici folositoare ale centralelor electrice

cum sa alegem o centrala termica electricaUna dintre cele mai importante caracteristici ale centralelor este protectia la inghet, functie care declanseaza pornirea pompei sub o anumita temperatura joasa. O alta caracteristica destul de importanta pentru multa lume este nivelul de zgomot produs. Acesta este de obicei foarte mic, asa ca cel mai probabil nu va va deranja deloc.

Printre dotarile suplimentare foarte indicate pentru o centrala termica electrica se afla si termostatul reglabil de ambianta. Acesta are rolul de a mentine temperatura constanta, folosind in acelasi timp o cantitate cat mai mica de energie. Prin urmare, va poate reduce semnificativ facturile la curentul electric in fiecare luna, mai ales in cele de iarna. In plus, pretul acestuia este foarte mic in comparatie cu avantajele oferite.

Stabilirea caracteristicilor centralei si cumpararea sa

Inainte sau dupa ce v-ati interesat cu privire la optiunile disponibile, ar trebui sa va consultati cu un expert in ceea ce priveste caracteristicile centralei. Acesta va va putea spune mai exact de ce putere ar trebui sa fie centrala si alte detalii tehnice pe care sa le aiba. Tot de un specialist aveti nevoie si pentru montajul centralei termice.

Printre producatorii recomandati din acest domeniu se afla Protherm, Vaillant si Ecotermal. Garantia acestora este de cele mai multe ori de 36 de luni, fiind standard. Sfatul nostru este sa comandati centrala termica de pe Internet, deoarece poate trece usor de 30 de kg, iar dimensiunile ei pot fi foarte mari. Magazinele online va ofera transport prin curier, de multe ori fara niciun cost. Verificati si sectiunea de forum a magazinului.

Facand aceasta achizitie de pe Internet nu doar ca beneficiati de transport gratuit sau la un pret foarte mic, ci si de alte avantaje. Printre acestea se numara gama mare de modele disponibile, cu preturi atat accesibile, cat si putin mai ridicate, in cazul modelelor mai performante, potrivite pentru casele foarte spatioase. Astfel, veti putea gasi un model potrivit din toate punctele de vedere, indiferent de suma de bani pe care o veti cheltui.

Consulta AICI oferta completa!