Cea mai buna centrala termica pe gaz in 2023

Centrala murala in condensare Ariston Clas One
Cea mai buna
24 kw, Schimbator primar inox, Panou comanda, Pana la 94% eficienta sezoniera, Raport de modulare 1:7 pentru un consum mai precis de energie
Detalii si Pret
Centrala termica murala in condensare Ariston Cares Premium
Raport Calitate-Pret
Design deosebit, Tiraj fortat, 24 kW, Doua schimbatoare de caldura, Display digital
Detalii si Pret
Centrala termica conventionala Motan Sigma
Ieftin si Bun
4 kw, Schimbator primar inox, Panou comanda, Display LCD, Produs romanesc
Detalii si Pret

 

centrala termica cu gaz ariston, 30 kwDaca v-ati decis sa cumparati o centrala termica care sa fie usor de intretinut si sa aiba un cost cat mai redus de operare, mai ales pe timpul iernii, trebuie sa stiti ca cea pe gaz este inca o solutie foarte buna. De aceea este si cea mai preferata la noi in tara.

Exista si cateva alternative la centralele pe gaz, cum ar fi centralele pe lemne si centralele electrice de calitate. Acestea sunt insa destul de rar o solutie mai buna, in diferite cazuri. Spre exemplu, exista situatii cand instalarea unui model pe gaz este foarte costisitoare sau dificila (atunci cand locuinta nu este racordata la gaze), sau cumparatorul are acces la combustibil solid ieftin, lemn sau carbune.

In continuare vom vorbi despre cea mai buna centrala termica pe gaz si alegerea corecta a unei centrale termice pe gaz, in functie de caracteristicile sale, dar si despre beneficiile sale in comparatie cu modelele electrice sau pe lemne. Este recomandat sa urmariti cu atentie aceste indicatii, deoarece o alegere potrivita se poate face numai atunci cand luati cat mai multe lucruri in considerare. Pretul unei astfel de centrale porneste de la 2000 de lei, insa creste in functie de performante.

Cea mai buna centrala termica pe gaz si beneficiile sale

Centralele termice pe gaz sunt cunoscute ca fiind printre cele mai rapide si mai eficiente centrale. In comparatie cu cele care functioneaza cu electricitate, cele pe gaz au un timp de raspuns mai rapid, asta insemnand ca puteti observa rezultatele intr-o perioada mai scurta de timp. Incalzirea apei se face tot mai rapid, in comparatie cu centralele electrice. Este foarte important insa sa aveti si un detector de gaze pentru siguranta.

centrala termica cu gaz buderus, cu condensare

Exista doua tipuri principale de astfel de centrale: conventionale si cu condensare. Cea mai buna centrala termica pe gaz este cea cu condensare, aceasta valorificand la maxim combustibilul utilizat, pentru a produce cat mai multa caldura. Se utilizeaza o mare parte din caldura de condensare din gazele arse datorita tehnologiei folosite. Acestea sunt mai scumpe decat modelele conventionale, insa investitia se amortizeaza usor pe termen lung.

AICI poti sa vezi care sunt cele mai cumparate modele!

Puterea de incalzire a centralei va determina cat de multa caldura poate produce aceasta, asa ca trebuie aleasa cu grija, tinand cont de dimensiunile locuintei, dar si de alti factori, cum ar fi calitatea izolatiei casei. Puterea centralei se masoara in kW, iar pentru o locuinta de marime medie este de obicei suficienta o putere de 24 kW. Verificati cu atentie descrierea produsului, deoarece poate fi mentionata si suprafata recomandata.

Mai multe informatii importante

alegerea unei centrale pe gaz buneTrebuie sa stiti ca orice tip de centrala, fie ea pe lemne, cu electricitate sau pe gaz, are o anumita eficienta energetica, data de modul in care foloseste combustibilul, in acest caz gazul. Centralele de tip conventional au un randament de maxim 95 de procente, in timp ce un model performant cu condensare poate fi cu aproximativ 20 % mai eficient din acest punct de vedere. Alegeti un model cu un randament cat mai ridicat pentru a face economii.

Va trebui sa luati in calcul si debitul de apa calda pe care il are centrala, care poate fi destul de diferit de la un model la altul. Acest debit este exprimat in litri pe minut si in alegerea lui este bine sa tineti cont de dimensiunile locuintei. Daca aveti mai multe bai sau bucatarii va va trebui un debit mult mai mare, peste media de 10-12 litri a locuintelor obisnuite.

Termostatul de ambianta este vital, indiferent de tipul centralei ales. Acestea au rolul de a comunica cu centrala termica pentru a reduce consumul pe cat posibil, mentinand in acelsi timp temperatura aleasa de dumneavoastra. Exista atat modele accesibile, de aproximativ 100 de lei, cat si unele mai scumpe, asa ca veti gasi unul potrivit indiferent de bugetul pe care l-ati stabilit.

Sfaturi privitoare la cumparare

Transportul oricarui tip de centrala poate fi dificil, asa ca sfatul nostru este sa comandati una online, deoarece vi se livreaza prin curier in cel mai scurt timp, iar costul transportului este foarte mic sau inexistent. In plus, consultand modelele existente pe Internet veti putea alege o centrala perfecta din toate punctele de vedere, multumita numarului mare de produse disponibile.

Exista mai multi producatori care ofera centrale termice de calitate la preturi foarte bune. Printre acestia se numara Bosch, Ferroli, Ariston, Immergas si Buderus. Pentru cateva recomandari de centrale termice pe gaz va invitam sa aruncati o privire in josul acestei pagini. Garantia variaza de obicei in functie de producator si de modelul ales, durata acesteia fiind intre 2 si 5 ani.

De AICI poti consulta OFERTA COMPLETA la centrale termice pe gaz!