Gadget-urile moderne consuma destul de mult in comparatie cu capacitatea bateriilor pe care le au, fie ca e vorba de telefoane, de smartphone-uri sau alte dispozitive inteligente. Daca va doriti sa puteti utiliza cat mai mult un astfel de device, in timpul unei calatorii mai lungi cu trenul sau cu avionul, sau pur si simplu in locuri unde nu aveti acces la o priza, va va trebui un acumulator extern.
Aceste baterii externe pot fi de foarte multe tipuri, in functie de specificatiile tehnice pe care le au. Bineinteles, si calitatea poate varia destul de mult, aceasta afectand performantele produsului mai ales pe termen lung. In principiu, pretul este proportional cu performanta, desi gasiti si modele ieftine pe piata, insa puteti fi sigur ca nu vor face fata la o utilizare intensiva, si nici nu vor oferi prea multa energie.
Acestea fiind spuse, in cele ce urmeaza va vom prezenta principalele tipuri de acumulatori externi, punand accent pe modelele suficient de performante sa va incarce de cateva ori telefonul atunci cand calatoriti sau nu aveti acces la o priza.
Cum alegem cel mai bun acumulator extern de 8000 mAh, in functie de nevoi
Inainte de toate, trebuie sa stiti ca o baterie externa cu capacitatea de 8000 mAh va poate incarca telefonul de la 0% la 100% de aproximativ de 2-4 ori, in functie de capacitatea bateriei acestuia. Puteti afla capacitatea bateriei telefonului citind detaliile tehnice de pe site-ul producatorului, aceasta fiind exprimata tot in mAh. Nu uitati ca fiecare acumulator are o anumita eficienta, care influenteaza capacitatea sa de stocare.
Noi va recomandam sa cumparati acest produs online, deoarece veti gasi sute de modele disponibile, multe dintre ele beneficiind de transport gratuit. In plus, pe multe site-uri puteti pune atat un filtru pentru a seta bugetul maxim, cat si unul pentru a va afisa doar acumulatoarele de minim 8000 mAh, ceea ce usureaza mult procesul de selectie. In acest mod puteti alege cel mai bun acumulator extern de 8000 mAh foarte rapid.
AICI sunt cele mai bune baterii externe din Romania!
Nu uitati ca exista multe modele cu capacitate mai mare de 8000 mAh si care au un pret apropiat, in cazul in care va doriti un acumulator extern cat mai performant, care sa poata fi utilizat o perioada mai lunga de timp, fara a-si pierde calitatea, dar si care sa ofere mai multa energie cand va aflati departe de casa.
Caracteristici importante ale acumulatoarelor externe
Verificati compatibilitatea acumulatorului cu telefonul si celelalte dispozitive pe care le aveti, astfel incat voltajul si amperajul sa fie potrivite. Aceste informatii sunt oferite de producator pe pagina produsului. Unele modele pot incarca mai rapid gadgeturile, in timp ce altele pot incarca mai multe dispozitive deodata, in functie de numarul de porturi USB pe care il au. Bineinteles, acestea au un pret putin mai ridicat decat cele obisnuite.
Fiind un produs in primul rand portabil, va trebui sa luati in considerare si dimensiunile si greutatea acestuia. Cu cat bateria este mai mica, cu atat veti putea sa il luati cu dumneavoastra in mai multe cazuri, fara sa va incomodeze. Multe modele incap fara probleme in buzunar, iar greutatea acestora este destul de mica, de pana in 250 g. Cu cat capacitatea bateriei este mai mare, cu atat aceasta tinde sa fie mai putin portabila.
Daca ati ales comada online, sfatul nostru este sa cititi si cateva din review-urile lasate de clienti modelelor populare. Asa veti afla informatii noi despre produse, care nu sunt de obicei specificate de producator.
Alte sfaturi privind achizitia
Multe modele de peste 50 de lei vin cu diferite functii in plus, cum ar fi: indicatoare LED pentru a vedea gradul de incarcare al acumulatorului (sau un mic afisaj digital cu acelasi rol), mod lanterna (poate fi util atunci cand aveti nevoie de o lumina puternica), protectie impotriva supraincarcarii si altele. In detaliilte tehnice mentionate de producator gasiti deseori si timpul de incarcare al acumulatorului.
Garantia standard pentru acest tip de acumulatori este de 12 luni, iar firmele de incredere pe piata din Romania, din acest domeniu, sunt: Asus, Romoss, Samsung, A+, Mediacom si Hama. Alegand un producator de incredere va veti asigura ca exista sanse minime ca produsul cumparat sa se defecteze rapid sau sa nu functioneze asa cum este specificat in detaliile sale tehnice. Un brand bun face de multe ori diferenta.
Daca va doriti si alte accesorii pentru telefonul mobil sau tableta, va sfatuim sa verificati si ghidul nostru de cumparare al castilor audio, in cazul in care obisnuiti sa ascultati des muzica sau vreti sa va uitati la un film bun in timpul unei calatorii lungi cu trenul.