Cel mai bun detector de gaze

Kit Senzor gaz
Cel mai bun
Asigura detectarea mai multor tipuri de gaz: LPG gaz natural, gaz CO, gaz 25% LEL, avertizare sonora / luminoasa, design placut
Detalii si Pret
Senzor Detector Gaze
Raport Calitate-Pret
Calitate certificata, design simplu, dubla alarma, auto diagnostic
Detalii si Pret
Senzor de gaz
Ieftin si Bun
Avertizare sonora si luminoasa, pentru GPL, gaze naturale, gaze de huila compatibil cu electrovalva PNI V-02
Detalii si Pret
 

 

detector de gaz de la smanos, alb, fara firNu incape indoiala ca atat siguranta personala, cat si cea a celorlalti membri ai familiei trebuie sa primeze in toate situatiile care pot aparea. De aceea, cel mai bun detector de gaze poate fi unul dintre cele mai importante aparate pe care le veti cumpara, deoarece in situatii neplacute va poate salva viata, protejandu-va impotriva scurgerilor de gaze. Evolutia tehnologica din acest domeniu a facut ca aceste dispozitive sa devina tot mai accesibile, asa ca au ajuns foarte cautate.

Pe piata din Romania exista destul de multe aparate de acest fel, astfel incat poate fi destul de dificil sa alegeti unul. In acest mic ghid va vom arata insa care este modalitatea optima de alegere a unui astfel de dispozitiv, dar si caracteristicile pe care este bine sa le aiba. Bineinteles, alegerea unui anumit model va apartine, in functie de nevoile pe care le aveti si de preferintele personale.

Asa cum spuneam, detectoarele de gaz au evoluat destul de mult in ultima perioada, astfel incat va pot oferi o multime de functii utile la un pret destul de mic. Asadar, pretul unui astfel de aparat decent porneste de la 150 de lei, iar in functie de dotarile suplimentare poate trece usor de 300 de lei.

Care este cel mai bun detector de gaze

Inainte de toate, trebuie sa stiti ca aceste aparate pot fi de doua tipuri principale: portabile si de perete (cu electrovalva). Cele portabile sunt recomandate celor care au nevoie sa verifice eventualele scurgeri de gaze din mai multe locuri, cum ar fi verificarea instalatiei din exteriorul locuintei. Pentru a putea fi folosite oriunde, aceste aparate functioneaza cu ajutorul unui acumulator.

detector de gaz pni, alb, cu electrovalva

Cel mai bun detector de gaz pentru utilizarea in apartament sau casa este cel de perete, care trebuie instalat la o distanta de aproximativ 2 metri de sursa de gaz din locuinta (este posibil sa aveti nevoie de mai multe). Acestea pot fi cu sau fara fir. Retineti ca acestea se pot monta doar de o persoana autorizata in domeniu, deoarece au in componenta lor o electrovalva, care trebuie montata pe conducta pe care circula gazele.

AICI sunt cele mai bune detectoare de gaz!

Luati in calcul si temperatura de functionare a dispozitivului, dar si modul sau de incarcare. In detaliile tehnice ale produsului veti vedea intervalul de temperatura la care poate functiona, acesta fiind unul destul de mare. Atat modelele portabile, cat si cele cu electrovalva pot functiona cu ajutorul bateriilor, unele modele de perete fiind alimentate de la reteaua electrica. Functia de avertizare cand aparatul ramane fara energie este vitala.

Caracteristici importante ale detectoarelor de gaz

ce trebuie sa stiti despre detectoarele de gazNu uitati nici de sensibilitatea senzorului de gaz, care este exprimata in procente si poate fi de 5-25%, in functie de modelul ales. Aceste procente fac referire la cantitatea de gaz ce poate cauza o explozie. Cu cat acest procent este mai mic, cu atat mai sensibil este aparatul, asa ca va poate avertiza cu mai mult timp inainte daca exista o problema.

Cand vine vorba de avertizare, cele mai multe aparate folosesc o alarma sonora destul de puternica, iar intensitatea ei este masurata in dB. Cu cat numarul de dB este mai mare, cu atat alarma va suna mai puternic. Unele modele va pot avertiza atat sonor, cat si telefonic, printr-un apel sau printr-un SMS, in caz ca nu sunteti acasa (chiar si modelele mai ieftine pot dispune de aceasta functie foarte utila).

Este foarte important sa retineti ca senzorul de gaz se schimba din cand in cand, iar perioada de timp la care se face acest lucru este specificata de producator in descrierea produsului. De asemenea, unele aparate mai ieftine nu vin cu electrovalva inclusa in pachet, asa ca va trebui sa o achizitionati in mod separat.

Alte sfaturi utile

Printre producatorii de dispozitive de acest gen, pe care noi vi-i recomandam datorita raportului calitate/pret foarte bun pe care il ofera, se afla Poer, Trotec, Pni si Smanos. Garantia oferita de producatori porneste de obicei de la 24 de luni, in timp ce unele aparate beneficiaza si de garantie de 36 de luni.

Nu uitati ca va punem la dispozitie si alte ghiduri de cumparare asemanatoare, care va pot ajuta sa luati cea mai buna decizie in privinta mai multor aparate electrocasnice (precum aragazurile clasice) si nu numai. In doar cateva minute va puteti informa cu privire la orice produs, in asa fel incat sa cheltuiti doar suma necesara de bani, dar sa beneficiati de toate avantajele de care aveti nevoie.

Vezi AICI oferta completa, la cele mai bune preturi!