Cautati cel mai bun umidificator pentru locuinta dumneavoastra? In acest articol va prezentam care sunt factorii de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un umidificator pentru aer, precum si recenzii ale celor mai apreciate produse din aceasta categorie.
Piele uscata, nas infundat, dureri de cap si stare de disconfort? Nu, nu sunt simptomele unei raceli, ci efectele provocate de aerul prea uscat din casa dumneavoastra. Umiditatea potrivita este esentiala pentru a crea o atmosfera placuta in locuinta, dar este importanta mai ales pentru sanatatea intregii familii.
In lunile de iarna, cand locuinta este incalzita si aerisim mai rar, aerul se usuca foarte tare, lucru ce poate provova probleme de respiratie, senzatia de piele uscata, dureri de cap, senzatie de disconfort in gat. De asemenea, aerul uscat din casa accelereaza inmultirea bacteriilor, a microbilor si a virusurilor, poate afecta si sanatatea plantelor de apartament sau poate provoca fisuri in mobilierul din lemn si defectarea instalatiilor.
Pentru mai multe informatii despre importanta folosirii unui umidificator de camera, va invitam sa cititi acest articol.
Vezi AICI cel mai bun umidificator!
Care este umiditatea ideala pentru fiecare camera?
Inainte de a adauga un umidificator de aer in cosul de cumparaturi, este bine sa stiti care este umiditatea optima pentru locuinta dumneavoastra. Conform specialistilor, un nivel de umiditate de 45% este ideal pentru o casa sanatoasa.
Cum se masoara umiditatea din locuinta?
Pentru a masura nivelul de umiditate, puteti folosi un higrometru – termometrele de camera moderne au si functia de masurare a umiditatii.
Cum alegi cel mai bun umidificator – ghidul cumparatorului
Un umidificator este una dintre cele mai eficiente metode a imbunatati calitatea aerului din casa. Cu atat de multe produse care promit sa imbunatateasca aerul din locuinta dumneavoastra, sa alegeti cel mai bun umidificator poate fi o provocare. Pentru a face alegerea potrivita, este important sa stiti cateva lucruri de baza care, desi par banale, va vor ajuta sa alegeti produsul la care visati.
Vezi AICI cele mai bune umidificatoare!
Tipul umidificatorului
In functie de tipul de abur pe care il emana in camera, exista doua tipuri de umidificatoare:
Umidificatoare cu aer cald/abur – asigura umiditatea optima intr-un timp scurt si curata aerul de factorii patogeni datorita aburului. Sunt ideale pentru persoane care se confrunta frecvent cu probleme ale cailor respiratorii, cum ar fi alergii sau astm. Un avantaj important al umidificatoarelor cu aer cald este faptul ca ajuta la cresterea temperaturii din locuinta, lucru de dorit in sezonul rece. Dezavantajul lor este riscul datorat temperaturii inalte a aburului emis, de aceea nu le recomandam familiilor cu copii mici. In plus, un avantaj ar fi ca umidificatoarele cu aer cald sunt mai ieftine.
Umidificatoare cu aer rece – acestea sunt cele mai populare, sunt ideale pentru incaperi mari si potrivite pentru intreaga familie, chiar si pentru camera copilului. Spre deosebire de umidificatoarele cu aer cald, cele cu aer rece nu influenteaza temperatura aerului si pot fi utilizate in orice sezon.
Umidificatoare cu ultrasunete – sunt considerate cele mai bune de pe piata, dar si pretul este unul pe masura. Avantajul principal este ca aceste umidificatoare sunt foarte silentioase. Ele pot functiona atat cu particule de apa rece, cat si cu particule de apa calda, cele mai bune dintre umidificatoarele cu ultrasunete fiind versatile pentru a va permite sa alegeti temperatura particulelor emise in functie de anotimp.
Umidificatoare cu ionizare – acestea nu doar ca ajuta la reglarea umiditatii din locuinta, dar sunt echipate cu filtre de ionizare care elimina particulele de praf si factorii patogeni din aerul respirabil. Aceste umidificatoare emana ioni negativi care au un effect pozitiv asupra sanatatii si a starii de bine.
Dimensiunea camerei
Un factor decisiv pentru alegerea unui umidificator pentru aer bun este dimensiunea camerei. Pentru o camera de mari dimensiuni, va recomandam sa alegeti un umidificator cu un rezervor mare si o putere de dispersie pe masura. Aceste informatii sunt prezentate in descrierea produsului, insa trebuie sa stiti ca uneori producatorii exagereaza asa ca, pentru a va asigura ca ati facut alegerea potrivita, cel mai bine optati pentru un umidificator cu o capacitatea mai mare.
Capacitatea rezervorului
Acest factor influenteaza autonomia aparatului. Daca doriti sa folositi umidificatorul doar cateva ore pe zi, atunci puteti opta pentru un umidificator cu o capacitate redusa. Insa, daca doriti sa il folositi constant si intr-o locuinta mare, atunci optati pentru un umidificator cu rezervor de peste un litru. Este bine sa stiti ca autonomia umidificatorului este influentata si de treapta aleasa.
Zgomot
Pentru ca il veti folosi si noaptea, cu siguranta va doriti un umidificator silentios, pentru a va putea odihni. Alegeti un aparat care nu depaseste 50 dB.
Functii suplimentare
Oprirea automata este una dintre cele mai important functii suplimentare pe care umidificatorul dumneavoastra ar trebui sa o detina – aceasta asigura oprirea aparatului in momentul in care apa s-a evaporat complet.
Higrometrul – umidificatoarele cu higrometru inclus masoara automat nivelul de umiditate din incapere si se opresc in momentul in care aceasta atinge nivelul presetat pentru a evita umiditatea excesiva.
Timer – aceasta functie va permite sa selectati perioada de timp in care doriti ca aparatul sa functioneze. De exemplu, il puteti seta sa porneasca inainte de a sosi de la serviciu, pentru a crea o atmosfera placuta, sau inainte de somn.
Indicatoare luminoase – cele mai multe umidificatoare sunt echipate cu indicatoare LED specifice anumitor functionalitati pentru o utilizare intuitiva a aparatului.
Aromaterapie – un umidificator cu aromaterapie va poate transforma casa nu doar intr-un loc mai sanatos, ci intr-o adevarata oaza de relaxare. Nu trebuie decat sa adaugati cateva picaturi din uleiul esential preferat si sa va lasti simturile duse de val pentru a va simti ca la SPa chiar la dumneavoastra acasa.
Design
Pe langa functionalitate, design-ul joaca si el un rol foarte important in alegerea unui umidificator, fiind un gadget de dimensiuni mari pe care il veti amplasa intr-un loc vizibil. Din fericire, producatorii au luat in calcul factorul estetic si propun umidificatoare care imbina design-ul cu functionalitatea.
Cel mai bun umidificator in 2020
Echipa noastra a ales trei dintre cele mai bune umidificatoare de pe piata pentru a va ajuta sa alegeti cel mai bun model pentru dumneavoastra.
Umidificatorul de camera de la Perfect Medical este o alegere excelenta pentru o locuinta generoasa. Cu o capacitate a rezervorului de 5.6L, umidificatorul cu ultrasunete ofera umiditatea necesara pe o raza large de actiune.
Aparatul foloseste frecventa inalta ultrasonica oscilatorie care desface apa in particule mici suflate ulterior in camera prin sistemul de ventilatie.
Pe langa consumul scazut de energie, acest umidificator este si foarte silentios. Ofera control automat al nivelului de umiditate intre 40 si 95% si este prevazut cu o functie de siguranta care se activeaza in momentul in care apa se evapora.
In plus, este dotat cu termometru si higrometru, iar temperatura si umiditatea din camera sunt afisate pe ecranul tactil.
Pro:
- Are un design elegant.
- Este silentios.
- Este prevazut cu patru trepte de putere.
- Are functie de autocuratare.
- Este dotat cu higrometru si termometru,
- Este perfect pentru incaperi de pana la 40m
- Se curata foarte usor.
- Este intuitiv si simplu de folosit, toate informatii fiind prezentate clar in manual de instructiuni.
Contra:
- Nivelul de zgomot este influentat de treapta de putere aleasa si uneori acest aparat poate fi mai zgomotos.
Umidificatorul de la Philips nu doar combate aerul uscat ci contribuie si la eliminarea bacteriilor si a altor factori patogeni din aer datorita sistemului de evaporare avansat in trei etape si a tehnologiei NanoCloud.
In prima etapa, atunci cand extrage aerul uscat, filtrul absorbant al umidificatorului capteaza particulele mari cum ar fi praful si firele de par. In etapa a doua, prin sistemul de evaporare avansat cu tehnologia NanoCloud, umidificatorul produce molecule de apa curate, fara bacterii, calcar sau alti factori patogeni. In cea de a treia etapa, umidificatorul raspandeste aerul curat si umed la o viteza constanta pentru a crea o atmosfera placuta si confortabila, fara a crea un nor de ceata asa cum se intampla in cazul celor mai multe umidificatoare.
Pro:
- Distribuie aerul uniform in locuinta.
- Are un design elegant deosebit.
- Este usor de folosit si de curatat.
- Este prevazut cu un cronometru usor de setat la 1, 4 sau 8 ore si alerta de protectie care va anunta cand este nevoie sa umpleti rezervorul cu apa.
- Este silentios.
- Este durabil si rezistent, construit din materiale de calitate.
Contra:
- Pretul este ridicat.
Urmatorul produs pe lista celor mai bune umidificatoare este acest umidficator ideal atat pentru casa, cat si pentru birou sau masina. Desi capacitatea rezervorului este mica, acest umidificator schimba total calitatea aerului dintr-o incapere, imbunatatind calitatea vietii si a somnului.
Da, umidificatorul este si foarte silentios, fiind potrivit chiar si pentru camera copilului. Este prevazut cu un sistem de evaporare avansat si igienic.
Are un design modern, astfel incat se poate integra cu usurinta in orice colt al casei. Este prevazut cu functia de oprire automata atunci cand apa se evapora, pentru o mai mare protectie.
Pro:
- Are un design modern.
- Este versatil, potrivit pentru casa, masina sau birou. Il puteti lua oriunde.
- Este usor de folosit.
- Este prevazut cu lumini de veghe in sapte culori.
- Este silentios.
- Este usor de spalat.
Contra:
- Uneori se poate supraincalzi.
Cel mai bun umidificator – intrebari si raspunsuri
Umiditatea aerului din locuinta este inca un subiect intens dezbatut, asa ca va raspundem la cele mai frecvente intrebari.
Cum pot pastra umiditatea optima in casa?
Pentru a mentine umiditatea din locuinta in limite normale, aveti nevoie de un umidificator in sezonul rece, cand temperatura si umiditatea scad, iar locuinta este incalzita, sau de un dezumidificator in sezonul cald, cand temperaturile de afara sunt ridicate si nivelul de umiditate este mai crescut. Alte sfaturi pentru a tine sub control umiditatea din locuinta:
- Uscati rufele la exterior, niciodata in casa. Daca nu aveti aceasta posibilitate, investiti intr-un uscator de rufe electric.
- Aerisiti de cateva ori pe zi.
- Nu lasati usa de la baie deschisa dupa ce ati facut dus.
- Lasati usile camerelor deschise cand plecati la serviciu.
- Decorati-va locuinta cu plante naturale.
- Renuntati la covoarele prea mari.
Cum se curata un umidificator?
Daca nu este curatat corespunzator, umidificatorul se poate transforma in mediul cel mai prielnic pentru dezvoltarea bacteriilor, favorizand aparitia bolilor. Pentru a va bucura la maximum de beneficiile unui umidificator, va sugeram sa il curatati temeinic cel putin o data pe saptamana. Rezervorul va fi indepartat, se vor scurge resturile de apa si acesta va fi curatat cu o perie pentru a elimina orice depunere de pe peretii acestuia. Puteti folosi otet – un dezinfectat accesibil si deloc daunator pe care il puteti folosi pentru a indeparta calcarul si eventualele bacterii din rezervor.
Nu uitati: apa din umidificator va fi schimbata ZILNIC!
Vezi AICI cele mai bune OFERTE la umidificatoare!
Concluzii
Calitatea aerului din casa este la fel de importanta precum design-ul locuintei. Desi ati crede ca aerul este poluat doar afara, in realitate aerul din interior poate fi la fel de daunator. Folosirea unui umidificator de aer bun este primul pas catre imbunatatirea aerului de acasa si a stilului de viata. Speram ca acest articol v-a fost de folos pentru a alege cel mai bun umidificator pentru familia dumneavoastra.