Cum alegi cele mai bune tavi pentru prajituri si cozonac

Tava de copt Tefal
Cea mai buna
28 cm, Invelis antiaderent, Rezistenta, Durabila, Usor de curatat
Detalii si Pret
Set 3 forme torturi si prajituri
Raport Calitate-Pret
Baza detasabila, Dimensiuni - 24 cm, 26 cm, 28 cm, Usor de curatat
Detalii si Pret
Tava de cozonac din otel carbon Bohmann
Ieftin si Bun
35 cm, Invelis antiaderent, Usor de curatat, Otel carbon de inalta calitate
Detalii si Pret

 

tava pentru cozonac de la Dr. Oetker, din otel

Cele mai bune tavi pentru prajituri si cozonac va pot asigura succesul in bucatarie. Sa fim seriosi, dragostea chiar trece prin stomac si nimic nu ii incanta pe cei dragi mai mult decat o prajitura delicioasa sau o felie aburinda de cozonac acompaniata de un pahar cu lapte.

Tavile de gatit se pot folosi pentru prepararea diferitelor tipuri de mancare, de aceea nu ar trebui sa lipseasca din bucataria dumneavoastra, fiind o investitie de durata, accesibila oricui si care se poate dovedi foarte folositoare in multe situatii. Indiferent cat de des folositi cuptorul, din cand in cand sau foarte des, tavile pentru diverse feluri de mancare sunt principalele accesorii fara de care cuptorul dumneavoastra este aproape inutil.

Dimensiunile acestora pot fi diferite, la fel si scopurile lor, care sunt influentate de formele pe care le au. In plus, pe piata sunt disponibile o multime de modele de la mai multi producatori, asa ca alegerea uneia sau mai multor tavi nu este un lucru foarte usor. Totusi, puteti afla care sunt cele mai bune tavi pentru prajituri si cozonac pentru dumneavoastra daca le puteti clasifica dupa anumite criterii importante.

AICI gasesti cele mai bune tavi pentru prajituri!

Ghidul cumparatorului – cele mai bune tavi pentru prajituri si cozonac

In acest ghid ne-am propus sa va prezentam principalele tipuri de tavi, din care puteti alege in functie de nevoile dumneavoastra. Asa cum spuneam, pretul acestora este accesibil, desi poate varia destul de mult. Desi cea mai ieftina tava poate costa 10 lei, pretul creste de obicei in functie de calitatea pe care o are aceasta. Asadar, fiind o investitie pe termen lung si nu foarte costisitoare, va recomandam sa nu le achizitionati doar in functie de pret.

Materialul

Atunci cand alegeti o tava pentru prajituri sau cozonac, materialul este cel mai important factor de care trebuie sa tineti cont. Cele mai multe tavi de prajituri sunt confectionate fie din metal (otel, inox, aluminiu, email, sau fonta), fie din sticla termorezistenta sau silicon.

Tavile din metal

  • Foarte rezistente
  • Se curata usor
  • Perioada de preparare este mai scurta
  • Tavile pentru chec sau cozonac sunt confectionate din metal

Tavile din sticla termorezistenta

  • Distribuie uniform caldura
  • Asigura o coacere mai uniforma decat tavile din metal
  • Sunt eficiente pentru coacerea prajiturilor la temperaturi mici
  • Sunt ideale pentru preparate mai sofisticate
  • Se curata usor
  • Sunt casante, deci va trebui sa le manevrati cu grija

Tavile din silicon

  • Ideale pentru prepararea unor prajituri in forme inedite, cum ar fi briosele
  • Au o elasticitate foarte mare
  • Au o greutate foarte mica
  • Se curata foarte usor

DESCOPERA cele mai bune tavi pentru prajituri si cozonac!

Invelisul

Dupa material, invelisul este un alt element principal de care trebuie sa tineti cont cand alegeti tava pentru prajituri sau cozonac. De ce este important? Pentru ca, in functie de acesta, prajiturile dumneavoastra se vor lipi sau nu. Cu siguranta va doriti sa nu se lipeasca. 

Invelis de teflon

  • Este cel mai performant invelis
  • Prajiturile nu se lipesc de peretii sau fundul tavii
  • Nu este chiar atat de rezistent

Invelis ceramic

  • Este antiaderent
  • Este mai rezistent ca teflonul in fata factorilor abrazivi
  • Usor de curatat
  • Rezista la temperaturi de pana la 300˚ C

Modelul

Pe piata exista mai multe modele de tavi pentru prajituri, cozonaci, chec, briose, torturi, de aceea alegerea uneia potrivite s-ar putea sa va dea cateva batai de cap. Bineinteles, exista si tavi universal pe care le puteti folosi pentru mai multe preparate.

De exemplu, in tava de cozonac se poate coace la fel de bine un chec dulce sau sarat, iar intr-o tava de prajituri puteti la fel de bine sa coaceti biscuiti, fursecuri, sau pricomigdale.

Tava in forma circularaTava briose

Acestea este ideala pentru a prepara deserturi rotunde, torturi si prajituri. Tavile rotunde asigura o coacere uniforma si mai rapida a prajiturilor Prin urmare, mai mult timp pentru dumneavoastra sa va bucurati de ceva dulce alaturi de cei dragi.

In plus, cand vine vorba de decor, nu trebuie sa va ingrijorati de colturile imperfecte, asa cum se intampla atunci cand coaceti prajiturile in tavi patrate sau dreptunghiulare. Formele rotunde de copt vin, de asemenea, in varietati de inaltimi. Puteti achizitiona o tava rotunda mai adanca pentru o prajitura in mai multe straturi.

Tava de copt patrata

O forma de copt patrata este indispensabila oricarei bucatarii. Este ideala pentru coacerea negreselor si a pandispanului cu fructe. De asemenea, o puteti folosi pentru a face niste ciocolata de casa sau alte deserturi reci. Fiind egala in toate partile, va permite sa aveti cantitati bine proportionate, asigurand o coacere frumoasa si uniforma.

Tava de cozonac

Este ideala nu doar pentru desertul preferat al romanilor, cozonacul, dar si pentru un chec usor, o delicioasa banana bread si chiar si pentru o paine de casa super pufoasa.

Tava pentru briose

O tava de briose, dupa cum sugereaza si numele, este special construita pentru mici prajituri, insa sa nu credeti ca o astfel de tava nu este versatila. Din contra. De la mini prajituri la cupe cu cheesecake si chiar deserturi reci, o tava de briose este cu adevarat utila in bucatarie.

Tava pentru tarte

Pentru tarte si placinte dulci sau sarate va recomandam o tava pentru tarte, de preferat una cu baza detasabila, astfel incat sa fie usor sa mutati preparatul pe farfurie.

Care sunt cele mai bune tavi pentru prajituri si cozonac? Au si alte intrebuintari?

Prepararea prajiturilor este un lucru complex. Chiar si atunci cand incepeti cu o reteta simpla, factori care variaza de la tehnica de coacere la temperatura ingredientului pot afecta modul in care va arata prajitura la final.

Cu toate acestea unul dintre cei mai importanti factori ai succesului este o tava buna. O tava care conduce caldura catre aluat in mod uniform, astfel incat prajitura sa poata creste frumos si plat; una care este suficient de mare pentru a oferi aluatului loc sa creasca si suficient de usoara pentru a mentine crusta delicata si subtire. Nu veti gasi o astfel de tava la un magazin alimentar, dar nici nu ar trebui sa cheltuiti o suma exorbitanta la un magazin specializat din mall.

Tavi grozave pentru prajituri pot fi achizitionate la un pret accesibil online.

Iata care sunt cele mai bune tavi pentru prajituri si cozonac. Speram ca recenziile de mai jos sa va faca treaba mai usoara atunci cand veti alegei produsului potrivit pentru nevoile dumneavoastra:

 Tava de copt rectangulara Tefal Succes Forma 28 cm

Tava TefalTava de copt rectangulara de la Tefal este ideala pentru cozonac, chec, dar si alte prajituri. Ca toate produsele Tefal, aceasta este confectionata din materiale de calitate superioara. Deci, nu va faceti griji ca aceasta forma de copt se va deteriora rapid. Invelisul antiaderent Bake+ asigura desprinderea usoara a prajiturilor delicioase, dar si o curatare rapida, fara efort.

Tava de copt rectangulara Tefal este construita 100% din aluminiu reciclat, material care este de 2 ori mai rezistent fara de aluminiul traditional. In plus, acesta asigura o difuzie uniforma a caldurii pentru o coacere perfecta.

Pro

  • Confectionata din aluminiu rezistent, de calitate superioara
  • Desprindere usoara datorita invelisului antiaderent si a formei speciale
  • Nu necesita folosirea hartiei de copt
  • Curatare usoara
  • Difuzie uniforma a caldurii pentru coacere uniforma

Contra

  • Exteriorul se poate zgaria usor

Vezi detalii si pret

Tava Tefal Delibake Springform 19 cm

Tot din gama Teval, urmatoarea pe lista noastra este tava Delibake, o forma rotunda, cu un diametru de 19 cm, ideala pentru torturi, Tava rotunda Tefalpandispan, tarte si alte prajituri savuroase. Aceata va ofera o experienta unica in bucatarie datorita invelisului antiaderent care asigura o coacere fara lipire, chiar si atunci cand nu folositi hartie de copt. In plus, tava se curata rapid intr-un timp scurt.

Baza detasabila poate fi utilizata chiar pe post de platou pentru ca este prevazuta cu o protectie impotriva scurgerilor. Asa ca nu va ramane decat sa coaceti blatul, sa scoateti inelul formei de copt, sa insiropati tortul si sa va bucurati de cateva momente de rasfat dulce alaturi de cei dragi.

Sa nu uitam, tava este fabricata din otel carbon, un material sigur, calitativ si foarte rezistent.

Pro

  • Desprindere usoara a preparatului
  • Nu lipeste
  • Nu necesita folosirea hartiei de copt
  • Baza supradimensionata ofera protectie impotriva scurgerilor
  • Usor de curatat
  • Usor de manevrat
  • Rezistenta

Contra

  • Nu este compatibila cu masina de spalat vase

Vezi detalii si pret

Tava de copt Tefal Color Edition

Tava copt prajituriIdeala pentru pandispan pufor, negrese, placinte, dar si preparate sarate, tava de copt Tefal Color Edition este o alegere foarte populara. Nu este de mirare avand in vedere caracteristicile. Este construita din aluminiu reciclat care asigura durabilitate in timp. Are un invelis antiaderent pentru desprinderea usoara a preparatelor si o curatare rapida. Poate fi spalata chiar si in masina de spalat vase.

Pro

  • Confectionata din materiale de calitate
  • Durabila
  • Antiaderenta
  • Nu necesita hartie de copt sau ungere cu ulei
  • Usoara si usor de manevrat
  • Compatibila cu masina de spalat vase

Contra

  • Exteriorul se poate zgaria usor

Vezi detalii si pret

Alte informatii utile despre cele mai bune tavi pentru prajituri

Este bine de stiut ca tavile pot fi de 3 feluri, in functie de pregatirile pe care trebuie sa le faceti: tavi pentru care nu este nevoie de hartie de copt sau ulei, tavi care necesita ungere si tipuri pe care este nevoie sa le ungeti si sa le tapetati cu faina. In functie de ce feluri de mancare veti prepara, dar si de preferintele personale, unele modele pot fi mai potrivite decat altele. Nu uitati sa verificati descrierea produsului.

tava pentru cozonac de la Vitos Keramia, din lut, dreptunghiulara

Astfel, tavile care nu au nevoie de hartie de copt sau de ulei sunt ideale pentru retetele din pandispan. Asta deoarece aluatul creste pe peretii tavii, prin urmare nu este necesara o suprafata alunecoasa. Si sufleurile pot fi preparate foarte bine cu ajutorul acestui tip de tava. Tavile care au nevoie de ungere cu ulei pot fi folosite la mai multe retete de prajituri, insa este recomandat sa le acoperiti fundul cu hartie pergament.

Tavile care trebuiesc tapetate cu faina, dar si unse, nu sunt la fel de comode in utilizare, insa sunt preferate de multi bucatari, deoarece faina face aluatul sa dezvolte o crusta specifica. Aceste modele pot fi unse cu ulei sau unt, dupa preferinte.

sfaturi pentru alegerea unei taviBineinteles, formele de tavi pentru prajituri pot diferi foarte mult de cele pentru cozonaci, insa alegerea modelului o veti face in functie de preferintele personale.

In unele tavi pentru cozonaci puteti prepara fara probleme si chec, drob, rulada de carne sau chiar unele retete de prajituri, potrivite pentru acea forma. Sfatul nostru este sa cumparati 2 tavi de forme diferite, deoarece sunt sanse mari sa aveti nevoie de ambele.

Tineti cont si de materialul din care este realizata tava, deoarece de acesta depinde atat rezistenta sa in timp, cat si rezultatele finale. Majoritatea modelelor sunt realizate din otel, un material recomandat, iar varianta imbunatatita a acestuia este otelul carbon. Un alt material destul de des folosit este siliconul, care sunt potrivite mai ales atunci cand aveti pofta de niste briose.

Unele tavi sunt acoperite cu un invelis special, altele nu. Invelisul poate fi din ceramica sau din teflon, iar principalul sau rol este de a va asigura ca mancarea nu se lipeste de tava. Unele modele au si o baza detasabila, care va permite sa scoateti foarte usor prajitura.

Sfaturi folositoare

Multe dintre modelele disponibile sunt compatibile cu masina de spalat vase, daca vreti sa nu mai pierdeti timp pentru a le curata. Inainte de a alege una anume, va sfatuim sa verificati mai multe tavi, pentru a putea alege intre modele cu diferite caracteristici: accesorii suplimentare, capace sau manere. Nu uitati nici de volumul tavii, care este foarte important.

Brandurile din acest domeniu, care sunt foarte apreciate in Romania, sunt urmatoarele: Dr. Oetker, Smy, Zenker, Arcuisine si Vitos Keramia. Daca va decideti sa cumparati o tava online, aruncati o privire si pe review-urile lasate in sectiunea de forum a magazinului. Puteti afla informatii utile despre calitatea acestora.

In cazul in care v-ati mutat de curand, sau din orice alt motiv nu aveti inca aparate electrocasnice de bucatarie, va sfatuim sa cititi si articolele noastre despre alegerea unui cuptor electric de calitate, dar si despre achizitia unei plite electrice bune.

AICI poti sa vezi oferta completa de tavi pentru prajituri!