Aparat de aer conditionat Star-Light 12000 BTU Cel mai bun Wi-Fi, Clasa A++, Display, Functie incalzire, ACM-12FOWF, Alb Aparat de aer conditionat TESLA TA36FFML-1232IAPC Raport Calitate-Pret 12000 BTU, Clasa A++, kit instalare inclus, Functie Turbo, I Feel, Functie Antifungica, Autocuratare, Filtru lavabil, alb Aparat de aer conditionat mobil Star-Light 9000 BTU Ieftin si Bun Clasa A, ACMP-09A, Display, Telecomanda, Timer, Kit instalare inclus |
Cu totii stim ca in timpul verii temperaturile pot deveni insuportabile, stricandu-ne buna dispozitie in timpul liber, si chiar productivitatea. Tehnologia a avansat insa mult in ultimul timp, asa ca nu mai trebuie sa va faceti griji cu privire la pretul unui aparat de aer conditionat bun, deoarece acestea pot fi pentru toate buzunarele. Bineinteles, exista atat modele ieftine, cat si modele mai scumpe si mai performante.
Indiferent de bugetul pe care l-ati alocat cumpararii unui astfel de aparat, acest mic ghid va va ajuta sa luati decizia corecta in privinta achizitiei. Pe piata sunt disponibile sute de modele de astfel de aparate, insa veti invata sa le departajati usor unele de altele, din cele ce urmeaza.
AICI gasesti cele mai bune aparate de aer conditionat!
In cazul in care sunteti preocupat de calitatea aerului din casa, indiferent de anotimp, va recomandam sa cititi si despre beneficiile unui umidificator. Acesta se foloseste de obicei in anotimpurile reci, pentru a asigura un nivel ideal al umiditatii in camera.
Cum gasim cel mai bun aparat de aer conditionat pentru locuinta
Odata ce v-ati hotarat sa cumparati un astfel de aparat, trebuie sa tineti cont de cateva detalii tehnice foarte importante. Primul este reprezentat de puterea de racire a aparatului, care se masoara in BTU/ora. Cu cat aceasta valoare este mai mare, cu atat creste si capacitatea de racire a aparatului de aer conditionat. Capacitatea de racire trebuie aleasa, dupa cum ati ghicit, in functie de cat de mare este camera in care veti monta aparatul.
Pentru o incapere cu suprafata de aproximativ 20 m² veti avea nevoie de un aparat de 9000 BTU/h, pentru una de aproximativ 25 m² este necesara o capacitate de 10000 BTU/h, in timp ce pentru o camera cu aria in jur de 30 m² veti avea nevoie de o putere de racire de 12000 BTU/h. Bineinteles, exista aparate si mai puternice de aer conditionat, daca aveti camere mai spatioase pe care doriti sa le raciti eficient pe timpul verii.
In alegerea capacitatii de racire va trebui sa tineti cont si de izolatia incaperii in care veti monta aparatul, de amplasarea locuintei fata de soare, dar si de aparatele eletrice pe caer le veti folosi (PC, TV, etc.). Pentru a evita suprasolicitarea aparatului de aer conditionat, incercati sa optati pentru unul cu o capacitate putin mai mare decat cea minima.
Caracteristicile importante ale unui aparat de aer conditionat bun
Trebuie sa stiti ca exista mai multe tipuri de aparate, in functie de numarul de incaperi pe care acestea le pot raci, si in functie de portabilitatea lor. Cele mai populare sunt aparatele clasice (de tip split), formate din doua unitati (o unitate care se monteaza in interior si alta care se monteaza in exterior), capabile sa raceasca o singura camera. Aparatele multi-split racesc mai multe incaperi, iar unele aparate pot fi mobile.
Acordati o atentie deosebita si consumului energetic al aparatului, mai ales daca acesta este de tip multi-split si raceste mai multe camere. Cele mai multe aparate fac parte din clasa energetica A++, suficient de economica pentru a va reduce considerabil facturile la electricitate. Puteti opta insa si pentru aparatele din clasa A+++ sau A+. Cu cat numele clasei are mai multe plusuri, cu atat creste si eficienta energetica a aparatului.
Va trebui sa tineti cont de filtrele aparatului si de nivelul de zgomot pe care il produce. In functie de tipul filtrelor, acestea pot filtra praful, pot purifica aerul si dezinfecta, iar altele pot elimina alergenii din incapere. Alegeti unul in functie de nevoile dumneavoastra, care sa va asigure un aer mai sanatos si mai curat. Zgomotul produs de aparat ar trebui sa fie de maxim 50 dB.
Alte sfaturi utile
Daca va doriti un aparat cu performante ridicate, puteti sa aveti in vedere si functiile suplimentare pe care le poate avea. Programarea este una esentiala, prezenta pe multe modele, care va ofera posibilitatea sa setati ora la care aparatul sa porneasca singur. Functia de dezumidificare nu este prezenta pe toate aparatele, insa este foarte importanta, deoarece aparatul face atmosfera mult mai confortabila si mai racoroasa cu ajutorul ei.
Printre alte functii utile se numara cea de incalzire (pe care o puteti folosi in anotimpurile mai reci) si compatibilitatea WiFi (cu ajutorul acesteia puteti controla de la distanta aparatul de aer conditionat, folosind un smartphone sau alt dispozitiv Smart). Avand atatea modele la dispozitie, este o idee buna sa selectati modelul ideal si in functie de design, pentru a va asigura ca se potriveste perfect interiorului locuintei dumneavoastra.
Producatorii de top de aparate de aer conditionat, pe care noi ii recomandam datorita raportului calitate/pret foarte bun pe care il ofera, sunt: Star-Light, Heinner, Vortex, Whirlpool, Samsung si Electrolux. Daca doriti sa achizitionati aparatul online, nu uitati ca puteti sa vedeti ce pareri au alti clienti despre produs, in cazul modelelor mai populare. De cele mai multe ori, aceste informatii sunt folositoare si va ajuta in luarea deciziei.