Cea mai buna plita cu inductie in 2023

Plita incorporabila Samsung NZ64M3NM1BB/UR
Inductie, 4 zone de gatit, Control tactil, Suprafata ceramica, Afisaj LED, 60 cm, Sticla neagra,
Detalii si Pret
Plita incorporabila Electrolux LIR60430
Raport Calitate-Pret
Inductie, 4 zone de gatit, Touch Control, Timer, 60 cm, Sticla neagra, Comenzi exacte si fara efort, Se curata rapid,
Detalii si Pret
Plita incorporabila Beko HII64200MT
Ieftin si Bun
Inductie, 4 zone de gatit, Booster, Direct Acces, Stop & Go, 60 cm, Sticla neagra, Control pentru fiecare zona de gatit, Timer plita
Detalii si Pret

 

plita cu inductie de la blancoDaca va aflati in cautarea unei plite, primul tip pe care ar trebui sa il luati in considerare sunt plitele cu inductie. Desi cele mai bune plite cu inductie sunt de obicei mai scumpe decat majoritatea alternativelor, va ajuta sa gatiti mai rapid si au un consum energetic putin mai mic.

Functionarea lor este destul de simpla: in zona de inductie (sub vas) se creeaza un camp magnetic ce determina vasul sa se incalzeasca. Prin urmare, are o eficienta foarte ridicata, fara sa incalzeasca si spatiul din jurul vasului. Bineinteles, alimentarea sa se face cu energie electrica.

AICI sunt cele mai bune plite cu inductie!

In acest mic ghid ne propunem sa va aratam care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie sa tineti cont cand alegeti o astfel de plita, dar si de ce. In plus, unele avantaje sunt unice acestui tip de tehnologie, fapt pentru care ar trebui sa luati serios in considerare o plita cu inductie. Acestea au de obicei un pret destul de mare, insa confortul pe care vi-l ofera este de multe ori extraordinar.

Ce avantaje are o plita cu inductie buna?

Sa incepem cu eficienta si viteza. O plita obisnuita, clasica, genereaza caldura la o anumita distanta de vas, fiind un procedeu incet si destul de ineficient, datorita disiparii caldurii in aer. O plita cu inductie functioneaza diferit. Vasul insusi este determinat sa genereze caldura. Prin urmare, vasele se incalzesc, de obicei, cu pana la 50% mai rapid, lucru util mai ales cand sunteti presat de timp.

In general, suprafetele plitelor de acest gen sunt ceramice, dar pot fi si din sticla. Aceste materiale pot fi mentinute curate foarte usor, doar prin stergere. Campul magnetic poate incalzi vasul aproape instantaneu, dar se poate si opri imediat. In plus, aveti control total asupra temperaturii, fiind posibil sa o reglati foarte rapid la valoarea dorita. Mai mult, plita se incalzeste doar cand pe ea se afla un vas.

plita cu inductie de la samsung

AICI este cea mai ieftina plita cu inductie!

O plita performanta, spre deosebire de o plita cu inductie ieftina, are si o multime de functii in plus. Spre exemplu, functia pentru detectarea vaselor intrerupe consumul de curent cand pe plita nu se afla vase, iar functia power boost va poate ajuta sa gatiti mai repede atunci cand va grabiti (retineti ca odata cu cresterea temperaturii va creste si consumul de curent electric).

Care sunt caracteristicile principale ale plitei cu inductie?

care sunt caracteristicile unei plite cu inductiePe langa criteriile de performanta de mai sus, mai exista si alti factori dupa care trebuie sa alegem plita potrivita. Dimensiunile acesteia sunt foarte importante. Dupa ce stabilim in ce mobilier o vom incorpora (si care sunt dimensiunile plitei, dar si ale mobilierului) va trebui sa decideti cat de spatioase sa fie si cate zone de gatit sa aiba. Tineti cont mai ales de numarul de membri ai familiei in aceasta decizie.

Consumul energetic este si el important. Va sfatuim sa alegeti un model cu un consum de energie cat mai mic, iar functiile suplimentare de economisire a acesteia sunt binevenite.

Nu trebuie sa neglijam nici aspectul plitei. In general, design-ul unei plite electrice este unul modern, potrivindu-se astfel oricarui tip de decor. Tineti cont si de pozitia butoanelor de control (care pot fi asezate in fata, sau pe lateral). Design-ul nu conteaza foarte mult, bineinteles, insa este important sa o utilizati cu usurinta si sa alegeti un model care va place.

Cele mai bune plite cu inductie – sfaturi 

Trebuie sa stiti ca plita cu inductie functioneaza numai cu vase ce au baza magnetica. Cu alte cuvinte, magnetul trebuie sa se prinda de baza vasului. Vasele de gatit bune sunt de obicei compatibile cu o plita cu inductie, fiind realizate din: inox (cu baza magnetica), otel sau fonta. Daca nu sunteti sigur ce fel de vase aveti in bucatarie, le puteti testa foarte usor cu un mic magnet.

Pentru ca nu exista flacara si in timpul gatitului este incalzit doar fundul vasului de gatit, scade foarte mult riscul de a va rani in vreun fel. In plus, unele plite pot detecta cand mancarea da in foc si pot reduce temperatura. Retineti si ca fundul vasului de gatit incalzeste la randul lui suprafata plitei, asa ca nu atingeti la scurt timp locul pe care a fost asezat un vas.

Ca de obicei, va recomandam cativa producatori de top din acest domeniu, pentru a avea siguranta de la bun inceput ca produsul cumparat va fi de calitate. Cele mai recunoscute firme din acest domeniu sunt Gorenje, Hansa, Whirlpool, Electrolux si Bosch. Inainte de a alege o plita electrica, puteti arunca o privire si la articolul despre aragazuri electrice, pentru orice eventualitate.

Consulta oferta completa de plite cu inductie!