Cel mai bun tensiometru in 2024

Tensiometru Perfect Medical-PM 02
Cel mai bun
Complet automat cu senzor de mare precizie, Adaptor inclus, Avizat medical
Detalii si Pret
Tensiometru complet automat de brat M300
Raport Calitate-Pret
Validat clinic, Indicator pentru nivelul tensiunii arteriale, Simbol pentru batai neregulate ale inimii
Detalii si Pret
Tensiometru digital de incheietura Sanitas
Ieftin si Bun
60 de spatii de memorare. 60 de spatii de memorare. Geanta de transport inclusa.
Detalii si Pret

 

TensiometruCel mai bun tensiometru reprezinta un instrument ce nu ar trebui sa lipseasca din casa dumneavoastra. 

Cu totii ne dorim sa avem o sanatate de invidiat, dar in lumea haotica in care traim acest lucru este din ce in ce mai dificil. Suntem stresati, alergam prea mult, mancam prea putin si prea prost, fumam, bem ce nu trebuie, respiram un aer poluat si avem o gandire negativista de tipul conspirationist la orice pas. Totul ne face sa ne imbolnavim din interior, dar efectele nu sunt imediat vizibile si uneori ne este greu sa distingem ce ne face rau si ce ne face bine de fapt.

La inceput nu stim exact ce ne doare si de la ce vine durerea, dar in timp incepem sa intelegem ca tot ceea ce introducem in organism ne influenteaza calitatea vietii. Depinde de noi sa traim cat mai mult si mai bine. Asa ca, atentia la alimentatie si miscare trebuie sa fie o prioritate in viata noastra. In prezent tot mai multi oameni au probleme cu inima sau cu circulatia, iar cauza este o alimentatie nesanatoasa alaturi de sedentarism. Desi ne-am astepta ca doar persoanele in varsta si bolnave de mai multe boli sa aiba acest tip de probleme, de fapt la orice varsta pot aparea aceste probleme. Asa cum exista batrani sanatosi tun, asa exista si copii care se nasc cu boli congenitale de care nu pot scapa. Nedreptatea exista, dar mai grav este cand ne provocam cu bunastiinta anumite boli. Atunci este nedrept sa nu avem grija de corpul perfect sanatos cu care ne-am nascut.

Vezi care sunt cele mai cumparate tensiometre!

Pentru a monitoriza sanatatea si a avea grija sa nu dezvoltam boli cardio-vasculare grave este bine sa avem in casa un tensiometru si sa ne luam tensiunea in fiecare zi sau macar atunci cand ne simtim rau. Tensiunea marita sau prea scazuta este un indicator clar al faptului ca in organismul nostru ceva este in neregula. Desi nu toti avem studii medicale de specialitate, este util sa stim ce inseamna o tensiune normala si care sunt cauzele exceptiilor. Aceste informatii sunt usor accesibile online si oricine le poate intelege.

Odata ce aflam ce tensiune avem putem stii cu siguranta daca pastilele pe care le luam in mod regulat isi fac efectul sau nu sau daca ni s-a ridicat tensiunea din cauza unui lucru care ne-a enervat. Uneori starea mentala se manifesta in tensiune marita sau scazuta. De exemplu, atacul de panica se manifesta prin hipotensiune, adica o tensiune mai mica decat este normal.

Pentrua afla cat mai usor si cat mai precis nivelul tensiunii trebuie sa ne achizitionam cel mai bun tensiometru pentru a-l folosi acasa, cu si pe cei dragi.  Astfel, pentru cei care nu au nicio idee despre cum ar trebui sa aleaga un tensiometru am alcatuit un detaliat Ghid al cumparatorului pe care il vom prezenta in randurile de mai jos.

Cel mai bun tensiometru – ghidul cumparatorului

  1. Tipul de tensiometru

Inainte de a alege un tensiometru trebuie sa stii exact ce tip de tensiometru iti doresti. Pe piata exista mai multe tipuri, unele mai bune ca altele, iar tu ai face bine sa stii dinainte care este cel mai bun sau cel mai de incredere. Trebuie sa mentionam ca exista doua tipuride tensiometre: automate si manuale. Daca iti doresti sa iti iei tensiunea cat mai rapid si cu minim de efort, este vine sa apelezi la un tensiometru automat. Tot ce trebuie sa faci este sa apesi pe butonul Start, iar apoi vei vedea pe un mini-ecran valoarea tensiunii in acel moment.

Tensiometrul manual este cel pe care il folosesc de obicei medicii si asistentele in cabinetele si spitalele lor. Acestea cer un minim de cunostinte medicale deoarece valoarea tensiunii trebuie masurata intr-un anumit fel. Manseta se pune pe mana si se umfla folosind pompita din componenta tensiometrului, apoi se elibereaza usor putina presiune si se urmareste pe barometru miscarea acului. Unde se opreste prima oara este valoarea mare a tensiunii, iar locul unde se opreste la final este valoarea cea de-a doua a tensiunii. La final manseta se scoate de pe mana si se desumfla pentru a nu se strica inainte de depozitare.

 Pe de alta parte, tentiometrele mai sunt clasificate in functie de un criteriu: tipul de fixare. Unele se fixeaza pe brat, altele la incheietura mainii. Daca e sa judecam dupa precizie si gradul de incredere acordat de utilizatori, cele care se fixeaza pe brat sunt net superioare celor care se fixeaza la incheietura mainii. Acest lucru se datoreaza faptului ca pulsul se simte mai puternic pe bratul „strans” de manseta umflata care exercita presiune decat la incheietura libera.

  1. Standarde de calitate

Tensiometrele au ajuns sa fie un electronic necesar in orice casa, nu un moft sau un produs destinat doar cadrelor medicale. De aceea, acestea vor fi vandute nu numai in magazine de specialitate, ci in supermarketuri sau targuri. Vandute la preturi reduse care ne atrag atentia, trebuie sa ne uitam la mai mult de atat. Pretul nu este un indicator indirect al calitatii, ci mai degraba pentru a cumpara un produs de incredere si de o buna calitate ar trebui sa ne uitam la standardele de calitate pe care le intruneste. Provenienta, producatorul si certificarile obtinute sunt elemente care promit calitate la cele mai inalte standarde. Numele la care ar trebui sa fim atenti cand cautam cel mai bun tensiometru includ: Societatea Europeana pentru Hipertensiune, Societatea Britanica pentru hipertensiune, dar si orice alta autoritate din acest domeniu.

  1. Marimea manseteiCel mai bun tensiometru

Manseta este o componenta extrem de importanta atunci cand vine vorba de un produs care implica introducerea pe mana a mansetei la fiecare folosire. Aceasta trebuie sa fie de calitate si sa nu cedeze la prima utilizare. De asemenea, pentru o utilizare corespunzatoare marimea mansetei trebuie sa fie suficient de mare pentru a putea lua tensiunea chiar si unei persoane care are mainile ingrosate. In teorie, aceasta marima ar trebui sa fie o treime  din distanta umar-cot si sa se inchida cat mai strans posibil pentru a putea lua pulsul cat mai precis. Dimensiunea standard a tensiometrelor este de obicei o circumferinta de brat de 22-33 cm. Cu cat pacientul este mai corpolent, cu atat manseta trebuie sa fie cat mai larga pentr a-i putea cuprinde bratul voluminos.

  1. Alimentarea

Un alt element important cand vine vorba de tensiometrele portabile electronice este modul de alimentare fara care, evident, acestea nu ar functiona. Cele mai multe dispozitive functioneaza folosind 2-4 baterii alcaline care se gasesc la orice magazin, dar exista si unele care se alimenteaza la priza. Pentru acestea din urma, de obicei adaptorul de priza ori se afla in pachet, ori trebuie cumparat ulterior. Bateriile tensiometrelor functioneaza pe o perioada de aproximativ 6 luni.

  1. Memorarea rezultatelor

Pentru cei a caror memorie da rateuri din ce in ce mai des, functia de memorare a rezultatelor este un bonus atunci cand vine vorba de tensiometre.  Astfel utilizatorul poate sa salveze tensiunile unui pacient si sa aiba la dispozitie intotdeauna istoricul sau atunci cand are nevoie. Este bine deoarece astfel poate observa care sunt valorile normale si anormale ale tensiunii acestuia pe o perioada mai lunga de timp. Tensiunea poate fi masurata si memorata in fiecare zi sau chiar de mai multe ori in aceeasi zi. Exista si tensiometre care permit memorarea datelor mai multor pacienti si acest lucru nu poate fi decat unul bun.

  1. Depistarea aritmiilor

Multi pacienti in varsta in special au fost diagnosticati cu aritmie si este important ca acestia sa stie care este starea lor de sanatate in orice moment al zilei. Acestia urmeaza un tratament specific care trebuie alaturat masurarii tensiunii in fiecare moment al zilei pentru a verifica daca isi face efectul.O tensiune marita sau alte probleme de tip cardiac trebuie depistate rapid pentru a putea fi remediate in timp util. Aceasta caracteristica a tensiometrelor este utila si in cazul femeilor insarcinate, diabeticilor si pacientilor obezi care sufera de hipertensiune arteriala.

  1. Marja de eroare

Orice aparat care masoara ceva are o marja de eroare. Nu exista un lucru facut de mana omeneasca sa nu aiba un defect sau sa nu poata gresi. Fiecare tensiometru are o marja de eroare a sa ce poate fi de maxim 3 mm HG. Aceasta marja este mentionata pe cutie sau in cartea de instructiuni de folosire a tensiometrului unde scrie despre calibrare sau verificare.

Este important sa stim care este marja de eroare a oricarui aparat pentru a nu ne panica atunci cand vedem valori ridicate sau prea scazute. Cel mai bine este sa mergem la medic pentru a-i prezenta situatia si a verifica daca rezultatul obtinut acasa este cel real, dar mai ales ce trebuie facut in acea situatie particulara.

Prezenta unui tensiometru in casa este o necesitate mai curand decat un moft. La orice ora tensiunea poate fi verificata extrem de usor, fara sa trebuiasca sa ne deplasam la medic pentru o consultatie de rutina. Totusi, trebuie sa tinem cont de faptul ca pentru a obtine rezultate cat mai precise si apropiate de adevar, va trebui sa achizitionam cel mai bun tensiometru de pe piata.Cand vine vorba de sanatate pretul este ultimul lucru la care ar trebui sa ne gandim si pe primul loc sa punem calitatea si precizia.

Vezi care sunt cele mai cumparate tensiometre!