Sistem Desktop PC Serioux Powered by ASUS Cel mai bun procesor AMD Ryzen™ 5 4650G pana la 4.20GHz, 8GB DDR4, 500GB SSD, Wi-Fi, Radeon™ Graphics 7, No OS Desktop PC Hackford IG-Force Performance Raport Calitate-Pret Intel® Pentium® Processor G3220, 3.0ghz, 8GB RAM , 500GB HDD, Intel® HD Graphics for 4th ,Dvd-rw Desktop PC Intel Dual Core G530 Ieftin si Bun 2,4 Ghz, 4 GB DDR3, HDD 500 GB, ATX 450W |
Daca va doriti un sistem echilibrat, suficient de performant pentru activitatile de zi cu zi, dar si pentru jocuri si aplicatiile care consuma in mod intensiv resurse, probabil stiti ca avand atatea mii de componente la dispozitie este greu sa alegeti. De asemenea, avansul tehnologic este foarte rapid in zilele noastre, in special in acest domeniu, asa ca veti dori un sistem care sa nu devina depasit dupa doar 2 ani de utilizare.
Prin urmare, trebuie sa achizitionati componente suficient de performante si durabile, care sa va ofere o performanta suficient de buna chiar si dupa cativa ani de utilizare, cand orice aplicatii tind sa fie si mai mari consumatoare de resurse. Puteti gasi si componente deja asamblate intr-o unitate, sau sisteme desktop complete, daca doriti o solutie mai simpla, desi nu cu mult. Asamblarea componentelor se face usor intr-un service autorizat.
In acest ghid ne propunem sa va oferim o imagine de ansamblu cu privire la componentele pe care un calculator performant trebuie sa le aiba. Acesta este potrivit atat in cazul in care optati pentru un sistem gata asamblat, cat si in cazul in care doriti sa va alegeti singur componentele de care aveti nevoie. Nu uitati ca avem si alte ghiduri de achizitie asemanatoare, precum cel cu privire la laptopurile albe ieftine.
Stabiliti ce fel de calculator performant doriti
In primul rand, va trebui sa stabiliti ce inseamna un calculator performant pentru dumneavoastra. Sigur, va puteti lua doar componente de top, indiferent de utilizarea sa, insa acest lucru ar duce la un cost nejustificat de ridicat. Prin urmare, stabiliti daca il veti folosi pentru activitati zilnice/office sau pentru jocuri/aplicatii complexe. In functie de acest lucru veti cumpara componente mai ieftine sau mai scumpe.
Cele mai bune PC-uri sunt AICI!
Dupa ce ati stabilit detaliile de mai sus, va trebui sa va ganditi si la o suma maxima pe care sunteti dispusi sa o cheltuiti pentru achizitia calculatorului, indiferent de performantele sale. Bineinteles, de obicei, preturile componentelor sunt pe masura performantelor pe care acestea le ofera, asa ca nu ar trebui sa le alegeti pe cele mai ieftine, deoarece vor deveni invechite destul de rapid.
In cazul in care nu aveti deja, de la un sistem mai vechi (sau vreti sa faceti un upgrade), va va trebui si un monitor. Tehnologia pe care noi o recomandam, pentru acestea, este LED. Apoi va trebui sa selectati rezolutia (aceasta trebuie sa se potriveasca cu cea din specificatiile placii video) de care acesta este capabil si dimensiunea dupa preferinte. Rezolutiile obisnuite sunt HD si Full HD, insa prima a devenit depasita.
Componentele unitatii centrale a calculatorului
Exista mai multe tipuri de componente, fara de care un calculator nu poate functiona. Acestea sunt: placa de baza, procesorul, placa video, hard disk-ul, RAM-ul si dispozitivele periferice. Acestea au fiecare roluri diferite si vom vorbi despre ele in cele ce urmeaza.
Placa de baza va ingloba toate celelalte componente, asa ca trebuie sa fie compatibile cu ele. Fiecare componenta in parte are tipul de placa de baza compatibila trecuta in specificatii, tot ce trebui sa faceti este sa le filtrati dupa un tip anume, lansat cat mai recent. In plus, majoritatea componentelor lansate mai recent, pe langa faptul ca pot fi mult mai performante, pot avea un raport calitate/pret mult mai bun fata de cele vechi.
Procesorul trebuie sa aiba o frecventa cat mai mare pentru viteza, dar si mai multe nuclee. Placa video poate fi dedicata sau integrata in procesor si trebuie sa aiba o frecventa si o memorie cat mai mari. Hard Disk-ul ar trebui sa utilizeze un port SATA 3 sau mai nou, iar capacitatea o stabiliti dumneavoastra, in timp ce RAM-ul trebuie sa aiba o frecventa si o capacitate cat mai mari. Dispozitivele periferice sunt tastatura, mouse-ul si alte asemenea.
Alte informatii utile
In functie de nevoile dumneavoastra, este o idee buna sa achizitionati un SSD (desi este mai scump) in locul unui HDD, deoarece acestea ofera viteze mult mai mari de citire si scriere a fisierelor, rezultand intr-o performanta superioara a sistemului. Pe de alta parte, daca ati achizitionat PC-ul pentru office, este recomandat sa alegeti o placa video nu foarte ieftina, dar accesibila. Aceasta nu va va dezamagi in cazul aplicatiilor obisnuite.
Va recomandam sa achizitionati componentele (sau sistemul desktop) de pe Internet, deoarece beneficiati de o serie de avantaje pe care un magazin obisnuit nu vi le poate oferi. Printre acestea se numara miile de componente disponibile la un singur click distanta (cu posibilitatea de a va informa rapid despre ele), dar si transportul gratuit al produselor (de obicei, la comenzile de cateva componente).
Printre producatorii de componente de PC care sunt foarte apreciati se numara: Intel, AMD, Asus, Kingston si Njoy. Dintre companiile care se ocupa si cu asamblarea de PC-uri desktop amintim: HP, Lenovo si Dell.
Vezi AICI oferta completa de PC-uri la cele mai bune preturi!