La ce este util un cuptor rotund electric si cum il alegi pe cel mai bun

cuptor rotund electric zilan, 1300 w, 40 litriDaca va doriti un cuptor electric bun de mici dimensiuni trebuie sa stiti ca exista mai multe tipuri de astfel de aparate. Spre exemplu, cuptoarele electrice rotunde pot fi ideale in acest caz. Exista si un alt tip la fel de putin cunoscut de cuptoare, si anume cuptoarele cu convectie si halogen. Acestea din urma au avantajul ca gatesc foarte rapid mancarea, dispunand si de moduri de gatire multiple.

Revenind la cuptoarele rotunde electrice, este bine de stiut ca pot diferi destul de mult de la un model la altul. Prin urmare, inainte de a face o alegere va trebui sa tineti cont de mai multe caracteristici, pe care vi le vom prezenta in cele ce urmeaza.

AICI gasesti cele mai bune modele de pe piata romaneasca!

In privinta pretului nu trebuie sa va faceti griji, cuptoarele de acest gen au de cele mai multe ori preturi destul de accesibile, intre 150 si 300 de lei. Bineinteles, in functie de performantele cuptorului si de alte caracteristici de baza, costul acestuia poate varia.

Cum alegem cel mai bun cuptor rotund electric

Ca orice alt cuptor electric, puterea pe care o are este deosebit de importanta. Aceasta este exprimata in Watti (W), iar majoritatea modelelor au o putere cuprinsa intre 600 si 1500 W. Principalul lucru influentat de puterea aparatului este timpul de preparare al diverselor alimente. Cu cat cuptorul este mai puternic, cu atat timpul de preparare va fi mai mic. Retineti insa ca puterea trebuie sa fie pe masura capacitatii cuptorului.

cuptor rotund electric harlem, 1300 w, 36 litri

Capacitatea conteaza foarte mult, deoarece va influenta cantitatea de mancare pe care o veti putea gati deodata, folosind acest aparat. Inainte de a stabili o anumita capacitate, este bine sa va ganditi pentru cate persoane veti prepara mancare de obicei, dar si unde veti amplasa cuptorul, deoarece dimensiunile sale vor fi pe masura capacitatii pe care o are. Spre deosebire de cuptoarele electrice conventionale, acestea au capacitati ceva mai mici.

Printre caracteristicile suplimentare se numara de obicei cele de baza, pe care ar trebui sa le aiba orice cuptor, indiferent ca e electric sau alimentat cu gaz. Cel mai bun cuptor rotund electric are termostat, pentru a mentine cu usurinta o anumita temperatura. Timerul poate fi foarte folositor, deoarece va poate atentiona atunci cand mancarea este aproape gata. Oprirea automata este o alta functie care nu ar trebui sa lipseasca.

Ce ar mai trebui sa stiti despre cuptoarele rotunde electrice

cum sa alegem un cuptor rotund electricIn privinta constructiei cuptorului, lungimea cablului de alimentare poate conta destul de mult. Sfatul nostru este sa va ganditi unde veti amplasa cuptorul, apoi sa verificati daca lungimea firului este suficienta pentru a a-l conecta direct la priza. Unele cuptoare dispun si de manere, pentru a putea fi transportate mai usor dintr-un loc in altul. Mai mult, puteti opta si pentru un cuptor ce permite folosirea a doua tavi deodata.

In descrierea produsului veti gasi de obicei si alte informatii utile, cum ar fi temperatura maxima la care poate ajunge cuptorul, materialul din care este realizata tava si numarul de trepte de temperatura disponibile. Retineti ca temperatura maxima pe care o poate atinge cuptorul depinde foarte mult de puterea pe care acesta o are. Cu cat puterea sa este mai mare, cu atat temperatura la care poate ajunge este mai mare.

Daca doriti sa utilizati doar pentru o anumita perioada cuptorul, sau pur si simplu sa il puteti depozita usor, pe langa manere este o idee buna sa luati in considerare si dimensiunile si greutatea aparatului.

Alte sfaturi utile de cumparare

Printre cei mai importanti producatori de cuptoare rotunde electrice se numara Harlem, Zilan si Ertone. Dintre acestea, Harlem are cea mai larga gama de cuptoare de acest fel, iar pretul lor este de obicei accesibil si foarte bun pentru calitatea pe care o ofera. Garantia oferita pentru aceste cuptoare este de obicei de 24 de luni.

Daca va aflati in cautarea unui cuptor de buna calitate, indiferent de capacitatea sa, va invitam sa cititi si ghidul nostru mai cuprinzator pentru cuptoare electrice. In acest mod nu doar ca veti fi informat cu privire la toate tipurile de cuptoare existente, dar puteti beneficia si de multe alte functii suplimentare, pe care unele modele de alt tip le ofera. Bineinteles, cele mai performante cuptoare au un pret ridicat.

Sfatul nostru este sa achizitionati un astfel de produs de pe Internet, deoarece puteti beneficia de transport gratuit sau la pret mic, prin curier. Acesta este un avantaj destul de mare daca nu aveti o masina personala (cuptoarele de acest gen cantaresc in jur de 9 kg), insa nu este singurul. Printre alte beneficii se numara si gama larga de produse disponibile.

Consulta AICI oferta completa, la cele mai bune preturi!