De ce avem nevoie de o masina de spalat cu uscator buna

masina de spalat cu uscator de la indesitAtunci cand achizitionam un nou aparat electrocasnic pentru locuinta, de obicei ne interesam ceva timp inainte pentru a ne asigura ca facem alegerea potrivita. In acest mini ghid va vom explica de ce ar trebui sa optati pentru o masina de spalat cu uscator incorporat.

Daca locuiti intr-un apartament o astfel de masina poate fi o alegere excelenta, deoarece ocupa mult mai putin spatiu decat doua aparate electrocasnice separate. Bineinteles, nicaieri nu are rost sa ocupam spatiul in mod inutil, asa ca daca locuiti la vila veti fi la fel de multumit de locul lasat liber pentru alte intrebuintari.

Vestea buna este ca odata cu aparitia unei game largi de astfel de masini si evolutia tehnologiei, preturile acestora a scazut destul de mult. Prin urmare, avantajul financiar nu lipseste, spre deosebire de multe alte cazuri in care vrem sa ne modernizam casa si pretul este un dezavantaj. Prin urmare, noi va sfatuim sa alegeti cu grija masina de spalat, deoarece este un aparat pe care il veti folosi mult timp de acum inainte.

Cum alegem cea mai buna masina de spalat cu uscator?

Sa trecem la detaliile tehnice. Ca pentru orice masina de spalat, conteaza foarte mult capacitatea. De obicei, pentru 2-4 persoane aveti nevoie de o capacitate de 6-7 kg, in timp ce pentru mai mult de 4 persoane aveti nevoie de minim 7,5 kg. Unele masini pot seta automat cantitatile de apa si detergent optime pentru greutatea rufelor. Desi o astfel de masina nu este ieftina, veti face o economie de bani in timp.

masina de spalat cu uscator de la samsung

AICI vezi care sunt cele mai bune modele!

O masina de spalat buna va permite sa setati viteza de centrifugare si temperatura apei in mod independent de programul de spalare ales. Mai trebuie sa aruncati o privire si pe consum, atat cel de curent electric cat si cel de apa. Ideal ar fi ca masina sa faca parte din clasa de energie A si sa nu consume mai mult de 50 de l la o spalare. Masinile care consuma mai putin au de obicei un pret mai mare, insa diferenta de bani se amortizeaza.

Trebuie sa stiti ca, pentru a nu deteriora rufele, uscatoarele includ un senzor de umiditate sau un termostat (astfel isi dau seama cand s-au uscat). Un senzor de umiditate este, in general, o alegere mai buna decat un termostat. Optand pentru un astfel de senzor va asigurati ca riscul de a deteriora hainele mai pretentioase este minim. Samsung indeplineste de obicei cele mai exigente cerinte.

Care sunt avantajele unei masini de spalat cu uscator?

avantajele masinii de spalat cu uscatorExista doua mari avantaje atunci cand alegem o masina de spalat cu uscator, in locul a 2 aparate diferite. Primul este cel al costului. O masina de spalat cu uscator buna costa mai putin decat 2 electrocasnice diferite care ii tin locul. De obicei, cu cat pretul urca, cu atat creste si calitatea oferita, dar si diferenta de pret dintre cele doua alegeri.

Al doilea avantaj important este reprezentat de spatiu. Avand un singur aparat electrocasnic veti ocupa mai putin spatiu decat daca alegeti sa cumparati doua. Spatiul este vital in unele cazuri, mai ales atunci cand stati intr-un apartament mai mic. Pentru a beneficia la maxim de acest avantaj, ganditi-va unde s-ar potrivi mai bine masina de spalat si nu uitati sa masurati acel spatiu, pentru a-l compara cu dimensiunile masinii.

Daca va intrebati de ce ati opta pentru o masina de spalat cu uscator in loc sa alegeti una fara, mai ieftina, atunci raspunsul e simplu. Un uscator va poate asigura ca hainele vor fi gata de purtat in cel mai scurt timp, mai ales in anotimpurile reci, cand de unele singure se vor usca foarte greu. Este foarte util, mai ales in cazul in care aveti o familie numeroasa, deoarece va va salva si mult spatiu.

Ce altceva mai trebuie sa mai stim?

Unul dintre cele mai importante lucruri, pe care trebuie sa le aveti in minte cand alegeti o astfel de masina, este ca va avea o capacitate de uscare mai mica decat cea de spalare, in medie cu 2 kg. Bineinteles, capacitatea masinii creste odata cu pretul. Cititi cu atentie detaliile tehnice ale masinii pentru a va asigura ca va va satisface nevoile.

Timpul de uscare al hainelor depinde de greutatea acestora. Cu cat sunt mai ude si mai grele, cu atat uscarea acestora va dura mai mult. In general, hainele pot fi spalate si uscate in aproximativ 2,5 ore.

Ca de obicei, va recomandam sa cumparati o masina de spalat de la un producator recunoscut pentru calitatea pe care o ofera. Veti sti astfel ca riscul defectarii acesteia este minim si ca nu veti avea probleme cu garantia. Printre producatorii de top al acestui gen de masini de spalat se numara Indesit, LG, Samsung, Electrolux si Hotpoint.

Consulta AICI oferta completa de masini de spalat rufe cu uscator!