De ce sa alegem o statie de calcat buna si care sunt avantajele?

statie de calcat de la tefalOdata cu evolutia tehnologiei, multe persoane au simtit nevoia sa faca trecerea de la un fier de calcat obisnuit la o statie de calcat rufe, din diverse motive. Daca va este neclar ce anume este o statie de calcat si care sunt principalele diferente intre ea si un fier de calcat, fiti fara grija. Va veti lamuri din randurile ce urmeaza.

O statie de calcat este folosita atunci cand avem nevoie de mai multa performanta, confort si o eficienta sporita. Cu ajutorul acesteia puteti calca foarte usor si intr-un mod ideal haine din orice tip de tesaturi. Unele materiale nu pot fi calcate cu un fier de calcat obisnuit, acestuia lipsindu-i de obicei puterea de a patrunde in profunzime in tesatura. In cazul unei statii de calcat, lucrurile stau un pic mai diferit.

Care sunt cele mai bune statii de calcat?

Prin urmare, o statie de calcat este de nepretuit atunci cand dorim sa calcam o multime de haine in mod periodic, mai bine, mai rapid si mai confortabil. Fierul de calcat este, in general, o alternativa mai ieftina dar putin mai dificila de folosit si incompatibila cu multe tipuri de materiale din care ar putea fi confectionate unele haine. Acest mini-ghid va poate ajuta sa cumparati o statie de calcat potrivita nevoilor dvs.

Care este cea mai buna statie de calcat?

Primul lucru la care trebuie sa va uitati este puterea pe care statia de calcat o dezvolta, masurata in W. Aceasta putere afecteaza direct timpul si nivelul de incalzire al talpii. Performanta creste odata cu puterea statiei de calcat rufe. Valoarea minima pentru rezultate cat mai bune si eficienta ridicata este de 2400 W. Timpul de incalzire al talpii este de obicei intre 2 si 4 minute.

statie de calcat de la philips

Merita sa acordam atentie si tipului de material din care este realizata statia de calcat rufe. Atat talpile cu invelis de teflon cat si cele cu invelis ceramic pot fi utilizate fara probleme cu orice tip de tesaturi. De obicei, o statie de calcat ieftina are invelisul din inox (otel inoxidabil). Talpile cu invelis de aluminiu se incalzesc putin mai greoi in comparatie cu celelalte materiale.

Vezi ce statii de calcat recomandam noi!

Si presiunea aburului pe care statia il elibereaza trebuie luata in considerare. Aceasta este masurata in bari, si cu cat este mai ridicata cu atat aparatul este mai performant. Daca va doriti un model cat mai performant, noi va sfatuim sa aveti grija ca presiunea aburului sa fie de minim 5 bari.

Cu ce se diferentiaza o statie de calcat de un fier de calcat?

statia de calcat rufe sau fierul de calcatExista, bineinteles, mai multe diferente notabile intre cele doua aparate. Cea care se observa inca de la inceput este diferenta de dimensiuni. E drept ca fiarele de calcat sunt mai compacte insa nu incorporeaza atatea tehnologii precum statiile de calcat. Este nevoie sa facem un mic compromis in vederea spatiului pe care il ocupa o astfel de statie, daca dorim sa beneficiem de cat mai multe avantaje atunci cand calcam hainele.

In plus, aceste aparate mai voluminoase sunt mai prietenoase cu hainele pe care le avem, reusind sa aiba mai multa grija de toate tipurile de materiale. Cu alte cuvinte, riscam mai putin sa deterioram acele haine care sunt mai pretentioase si mai scumpe. Mai mult, aburul generat fiind mai dens si mai puternic, puteti calca mai multe obiecte vestimentare intr-un timp mai scurt.

Este bine de stiut ca poate fi folosita si in pozitie verticala, eliminandu-se astfel nevoia unei mese de calcat. Sigur, atunci cand este depozitata ocupa mai mult spatiu, insa acesta este doar un mic inconvenient, se poate spune ca reprezinta foarte rar un dezavantaj real.

La ce aspecte e bine sa fim atenti?

E o idee buna sa tinem cont de numarul de orificii de distributie a aburului si dispunerea lor. Calcatul se face mai usor si mai rapid in functie de cat de multe orificii are aparatul. In privinta asezarii lor, acestea ar trebui sa se regaseasca pe toata suprafata talpii (cu exceptia partii din spate).

Daca bugetul va permite, puteti opta si pentru anumite functii suplimentare. De exemplu, unele modele vin cu functii precum cea de auto-curatare si anti-calcar (ce permite folosirea apei de la robinet fara sa compromita statia de calcat rufe). Nu uitati ca aceasta este o investitie pe termen lung, iar un produs mai scump dar ales cu atentie va va usura mult activitatea zilnica de ingrijire a hainelor.

Va sfatuim sa alegeti un producator cu o buna reputatie, de care probabil ati mai auzit. In acest fel reduceti la minim eventualele situatii neplacute in legatura cu garantia si calitatea produsului. Garantia unei statii de calcat este de obicei de 24 de luni. Producatorii de top din acest domeniu sunt Philips, Tefal, Bosch si Electrolux. Retineti ca, pentru cele mai bune rezultate, trebuie sa alegeti cu grija si masa de calcat.

AICI ai oferta completa de statii de calcat!