Daca vreti sa cumparati cea mai bun drujba electrica, este bine de stiut ca aceastea pot diferi atat in functie de constructie, de tipul alimentarii, cat si in functie de performante. De aceea, este important sa alegeti un model anume cu grija.
In cele ce urmeaza va vom prezenta principalele caracteristici ale unei drujbe electrice, pe care ar trebui sa le luati in considerare atunci cand faceti o astfel de achizitie. Sfatul nostru este sa stabiliti si dinainte un buget, pentru a putea alege mai usor cel mai potrivit model, indiferent de suma de bani alocata acestei cumparaturi.
AICI gasesti cele mai bune drujbe, la cele mai bune preturi!
Bineinteles, preturile variaza destul de mult, in functie de performantele si de calitatea drujbei dorite. Prin urmare, cel mai accesibile modele au un pret de aproximativ 300 de lei, insa retineti ca drujbele de o calitate mai buna au preturi incepand de la 450 de lei. Asadar, fiind o investitie pe termen lung, nu va recomandam cele mai ieftine modele, deoarece nu va vor oferi acelasi confort in utilizare si aceleasi performante.
Cu ce e mai buna o drujba electrica fata de una clasica, pe benzina
Inainte de toate, trebuie sa stiti ca exista doua tipuri principale de drujbe, in functie de modul de alimentare pe care il au: cu combustibil (pe benzina) si electrice. Cele pe combustibil sunt cele clasice, iar aceste modele sunt in general mai performante, insa au si anumite dezavantaje fata de versiunea electrica, care pot fi importante sau nu, in functie de modul in care planuiti sa utilizati drujba.
Spre exemplu, chiar daca o drujba performanta pe benzina este de obicei mai puternica decat una electrica, modelele pe combustibil sunt de cele mai multe ori foarte zgomotoase, si pot produce un zgomot de peste 100 dB (nivelul de zgomot in medie pe care il produc drujbele). De aceea, este recomandat sa va protejati urechile de zgomot intotdeauna atunci cand folositi o drujba pe benzina.
Bineinteles, zgomotul nu tine in vreun fel de performanta in sine a drujbei, insa poate constitui un dezavantaj atunci cand o folositi destul de des. Padurarii si cei care lucreaza in locuri izolate nu trebuie sa isi faca griji cu privire la numarul de decibeli al aparatului, insa pe vecini ii poate deranja sunetul foarte puternic produs. Zgomotul este mai redus pentru o drujba electrica fata de cel al uneia clasice, asa ca aceasta poate fi o solutie.
Cum alegem cea mai buna drujba electrica
Unul dintre cei mai importanti factori il reprezinta puterea drujbei, care poate fi exprimata in Watti (W). Majoritatea modelelor au o putere intre 1500 si 2400 W, aceasta influentand usurinta cu care puteti taia materialul. Cu cat puterea este mai mare, cu atat creste si consumul energetic, insa nu trebuie sa va faceti griji in privinta facturii la electricitate, deoarece veti folosi cel mai probabil pentru scurt timp aparatul.
Alte doua caracteristici de care va trebui sa tineti cont sunt capacitatea rezervorului si viteza lantului. Un rezervor cu un volum de 300 ml este de obicei suficient pentru folosirea intensa a fierastraului electric, in timp ce viteza lantului influenteaza capacitatea de taiere. Viteza lantului este masurata in metri/secunda, iar recomandarea noastra este sa alegeti un model cu viteza cat mai ridicata.
Retineti ca o drujba electrica trebuie sa aiba, pe langa manerul secundar, si aparatoare, pentru a reduce riscul accidentelor la minim. Tot in privinta constructiei este bine sa tineti cont si de greutatea aparatului. Cu cat greutatea sa este mai mica, cu atat va fi mai usor de manevrat. Sfatul nostru este sa optati pentru un model care dispune si de autocuratare sau autoungere, deoarece aceste functii elimina riscul blocarii aparatului.
Alte sfaturi despre achizitie
Recomandarea noastra este sa comandati drujba de pe Internet, deoarece veti gasi zeci de modele disponibile, indiferent de bugetul pe care il aveti, iar transportul este asigurat prin curier. De cele mai multe ori transportul este gratuit, acesta fiind un avantaj important, deoarece fierastraul electric are dimensiuni mari si o greutate destul de ridicata, astfel incat ar fi dificil de transportat.
In cazul in care va intrebati care sunt cei mai buni producatori de drujbe electrice, printre acestia se numara Bosch, Skil, Hecht si Makita. Drujbele Makita sunt de obicei putin mai scumpe, insa au o calitate foarte buna. In privinta garantiei, aceasta este de obicei standard, avand o durata de 2 ani.
Va sfatuim sa cititi si alte articole utile asemanatoare, printre care se numara ghidul de alegere a unui polizor unghiular si cel de cumparare a unei rindele electrice.