Cum se alege un etilotest de calitate

etilotest pni, cu ecran iluminatAsa cum probabil stiti, un etilotest poate detecta cantitatea de alcool pe care o persoana o are in sange. Totusi, ce multe persoane nu stiu este ca aceste aparate pot fi cumparate si pentru uz personal, nu se folosesc doar de politisti. Detectoarele de alcool pot fi utile in mai multe situatii. De exemplu, atunci cand la un eveniment gazda doreste sa se asigure ca cei care pleaca acasa cu masinile nu au baut prea mult.

Toate statele au un anumit procentaj limita pentru alcoolul din sange, care daca este depasit se sanctioneaza conform legii. De multe ori este greu de stabilit daca ati baut indeajuns incat sa treceti peste aceasta limita, asa ca un etilotest va poate ajuta cu privire la acest aspect inainte de a va urca la volan. Acest tip de aparate a evoluat destul de mult in ultima vreme, asa ca preturile au devenit destul de accesibile.

Vezi AICI cele mai cumparate etiloteste!

Trebuie sa stiti insa ca performantele aparatului sunt cele mai importante, iar modelele de calitate tind sa coste mai mult. Acestea fiind spuse, un etilotest foarte ieftin costa in jur de 50 de lei, insa un model recomandat costa de obicei minim 100 de lei. Daca aveti o lista de cumparaturi mai lunga, va recomandam si alte ghiduri utile pentru soferi, cum ar fi cel cu privire la cumpararea unor jante de aliaj bune.

Cum sa alegi un etilotest bun

In primul rand, este important sa retineti ca aparatele ieftine nu arata cu exactitate cat alcool aveti in sange, ci ofera o estimare buna sau foarte buna (in functie de modelul ales). Etilotestele estimeaza nivelul alcoolului din sange bazandu-se pe cantitatea de etanol din aerul pe care il respirati. Luati in considerare si faptul ca alcoolul afecteaza in mod diferit persoanele, in functie de greutate, varsta si alte aspecte.

etilotest profesional de la pni cu afisaj digital

Trebuie sa stiti ca exista doua tipuri principale de detectoare de alcool: cu senzori semiconductori pe baza de oxid si cu senzor fuel cell. Cel dintai este destinat doar uzului personal, acesta fiind cele mai ieftin, insa si cel mai putin precis. Al doilea tip de etilotest, cunoscut si sub denumirea de etilotest profesional, este foarte exact, de aceea este folosit si de catre politisti. Prin urmare, acest tip este cel mai recomandat.

Cele mai populare detectoare de alcool sunt conventionale, iar dimensiunile lor sunt destul de mici pentru a putea fi luate fara probleme cu dumneavoastra indiferent de ocazie. Exista insa si modele de detectoare de alcool de tip breloc sau care se conecteaza la un telefon inteligent. In cazul in care se doreste utilizarea intensa a aparatului, exista si modele foarte performante si rezistente in timp cu infrarosu, numite etiloteste de masa.

Ce mai trebuie sa stiti inainte de a cumpara un etilotest

caracteristicile importante ale detectorului de alcoolOrice etilotest are nevoie de calibrare din cand in cand (pentru a-si pastra precizia), iar frecventa cu care aceasta se face depinde in functie de felul acestuia. Un model pentru utilizare proprie se calibreaza o data la aproximativ 500 de utilizari, in timp ce modelele profesionale se calibreaza o data la 1000 de utilizari, iar detectoarele de alcool de masa pot sa nu aiba nevoie niciodata de o astfel de calibrare.

Pentru a utiliza cat mai usor aparatul, este o idee buna ca acesta sa aiba timp de citire scurt, alerta sonora atunci cand nivelul de alcool este peste limita legala si timp cat mai scazut de incalzire (unele modele au un timp de incalzire de doar 10 secunde). Timpul de citire se refera la perioada de timp in care trebuie sa suflati in mod continuu in etilotest.

Nu uitati ca alcoolemia din sange nu este la nivel maxim imediat ce ati terminat de baut, ci atinge acest nivel doar dupa 30-90 de minute. Atunci alcoolul este absorbit complet in sange. De aceea, este incorect sa va bazati pe valoarea indicata de etilotest imediat dupa ce ati terminat de baut. Alcoolemia masurata de acesta poate fi mult mai joasa decat cea pe care o veti avea atunci cand sunteti la volan.

De unde cumparam un etilotest personal sau profesional

Sfatul nostru este sa alegeti un astfel de aparat de pe Internet, din mai multe motive. Livrarea este de multe ori gratuita pentru astfel de aparate, iar gama de produse disponibila online este de obicei mai mare decat cea existenta intr-un magazin fizic. In plus, puteti sa va informati cu privire la tipul de etilotest dorit in doar cateva secunde.

Daca alegeti un model personal, care este mai putin precis decat unul profesional, va sfatuim sa aruncati o privire si in sectiunea de forum a magazinului. Acolo puteti vedea ce pareri au alti cumparatori, pentru a va decide daca aparatul ales este unul suficient de performant. Printre cei mai populari producatori se numara PNI, Savety si Home.

Vezi AICI oferta completa la cele mai bune preturi