Cum alegem un gratar electric pentru bucatarie

grill electric Russell Hobbs, de 1500 w, cu termostatGrătarele electrice vă pot oferi o mulțime de avantaje, față de cele convenționale: nu mai trebuie să utilizați cărbuni, să îl folosiți pe o vreme rece sau să faceți alte pregătiri care iau timp și bani. Nu este nevoie decât să introduceți aparatul în priză, iar după o scurtă perioadă de încălzire acesta este gata de utilizare, ceea ce îl face perfect pentru folosirea sa în bucătărie.

Aceste grătare nu sunt foarte complexe, însă va trebui să fiți atent la câteva caracteristici de bază, dacă vreți să obțineți cele mai bune rezultate. În acest ghid vă vom prezenta principalele lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când sunteți în căutarea unui astfel de grătar, în funcție de nevoile personale.

Vezi AICI care sunt cele mai cumparate gratare electrice!

Trebuie să știți însă că prețurile pot varia destul de mult, în funcție de eficiența acestora. Astfel, deși un grătar de calitate decentă poate costa aproximativ 250 de lei, există multe modele peste 300 de lei ce vă pot oferi o calitate mai bună. Înainte de a vă stabili bugetul cu privire la această achiziție, este o idee bună să luați în considerare cât de des veți folosi grătarul de acum încolo. Nu uitați că este o achiziție pe termen lung.

Ce grătar electric pentru bucătărie este cel mai potrivit

Primul lucru la care trebuie să fiți atent este mărimea plitei grill-ului, care va influența cantitatea de mâncare pe care o veți putea găti. Cu alte cuvinte, cu cât plita are o suprafață mai mare, cu atât mai mult veți putea găti mai multe alimente într-un timp mai scurt. Suprafața plitei este exprimată de obicei în lățime și lungime, și o puteți alege în funcție de numărul de persoane pentru care știți că veți găti de obicei.

gratar electric philips, de 2000 w, cu sistem anti-alunecare

Puterea aparatului, care este măsurată în Watti, va determina în mod direct temperatura sa maximă de funcționare, așa că este o idee bună să alegeți un gratar electric pentru bucatarie de minim 2000 W. Rețineți că puterea oferită de aparat trebuie să fie pe măsura dimensiunilor sale. Cu alte cuvinte, cu cât este mai mare grătarul, cu atât va avea mai multă nevoie de o putere mai mare.

Temperatura la care poate ajunge aparatul este diferită, în funcție de modelul ales. Recomandarea noastră este să alegeți un grill ce vă permite să reglați temperatura dorită, iar temperatura sa maximă să fie de aproximativ 200 de °C. Termostatul reglabil vă ajută să păstrați temperatura la un nivel constant, astfel încât este o dotare obligatorie pentru un grătar electric de calitate, deoarece vă permite să gătiți în mod optim orice alimente.

Alte informații despre grătarele electrice

cum sa alegem un gratar electric potrivitPrintre dotările suplimentare ale aparatului, și în același timp foarte utile, se numără tava pentru scurgerea grăsimii (aceasta este detașabilă) și învelișul antiaderent al grătarului (de obicei din teflon), care împiedică lipirea mâncării. Indicatorii luminoși sunt și ei deosebit de utili, de fiecare dată când folosiți aparatul.

Nu uitați de compatibilitatea componentelor grătarului cu mașina de spălat vase. Acest aspect este demn de luat în seamă, deoarece vă permite să petreceți mai puțin timp în bucătărie, dar și să scăpați de grija spala in mod frecvent gratarul.

Un alt factor de care ar trebui să țineți cont este lungimea cablului de alimentare a grătarului electric. Asigurați-vă că aparatul poate ajunge ușor la priză, fără să fie nevoie să mutați diverse lucruri. Verificați și dacă dispune de un sistem anti-alunecare, pentru a avea o aderență bună atunci când îl folosiți. Dacă doriți, puteți ține cont și de greutatea grătarului, în cazul în care doriți să îl mutați mai des dintr-o parte în alta.

Sfaturi cu privire la achiziție

În cazul în care doriți să achiziționați un astfel de aparat de pe Internet, beneficiați de multe avantaje suplimentare, față de cumpărarea sa dintr-un magazin obișnuit. Printre acestea se numără gama largă de modele disponibile (în număr de câteva sute), posibilitatea de a ridica personal aparatul, sau de a fi livrat prin curier (ieftin sau gratuit), dar și ușurința cu care puteți să vă informați cu privire la fiecare model, din confortul propriei locuințe.

Producătorii de top de grătare electrice sunt următorii: Gorenje, Tefal, Philips, Heinner și Russel Hobbs. Garanția acestor aparate este de obicei de 24 de luni, în funcție de producător si de modelul ales.

În cazul în care vă doriți un grătar care să poată fi utilizat în afara locuinței, sfatul nostru este să citiți câte ceva și despre grătarul pentru grădină. De asemenea, va punem la dispozitie mai multe ghiduri asemanatoare, care sa va ajute sa achizitionati diverse produse la cel mai mic pret posibil, in raport cu calitatea pe care o au.

AICI poti vedea oferta completa la gratre electrice!