Hote de bucătărie

Ești în căutarea unei hote de bucătărie pentru aragaz, care să te ajute să poți găti în cele mai bune condiții posibile? Atunci ai nimerit unde trebuie, deoarece în rândurile care urmează îți vom oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru a fi sigur/ă că vei face cea mai bună alegere, cu cel mai bun raport calitate-preț.

Hotă bucătărie: de ce ai avea nevoie de una?

Mulți atunci când văd o hotă de bucătărie au impresia că reprezintă un simplu moft, dar de adevăratele calități ale unui astfel de electrocasnic își pot da seama doar cei care le-au mai folosit până acum. De ce? Păi să vedem.

​De ce recomand o hotă de bucătărie? Pentru că te va ajuta foarte mult atunci când gătești. Cum? Simplu. Îți va oferi un aer respirabil, un nivel al umidității optim, precum și o temperatură adecvată organismului uman. În plus, vara nu o să simți că o iei razna când temperatura din bucătărie va trece de 30 de grade, ajungând până la 40 de grade Celsius.

Hote bucătărie: care crezi că sunt cele mai bune hote?

1. Hansa OKP631TH

Hansa OKP631TH

Hota de bucătărie Hansa OKP631TH este un model care se face remarcat prin design-ul pe care acesta îl adoptă, fiind vorba de unul extrem de elegant, precum și care va oferi bucătăriei tale un plus de personalitate.

După cum cred că ți-ai dat deja seama din imaginea alăturată, modelul de față este o hotă decorativă, fiind mai exact vorba de una tip șemineu. Dacă ar fi să ținem cont exclusiv de raportul calitate-preț oferit, aș putea chiar să mă „risc” și să spun că este una dintre cele mai bune hote de bucătărie dacă ești în căutarea uneia decorative.

Din punct de vedere al specificațiilor, hota bucătărie Hansa OKP631TH stă la fel de bine ca pe partea de aspect, aceasta fiind „motorizată” de un motor cu o putere de 270 W, care are o capacitate maximă de absorbție de până la 548 mc/h, atunci când este folosită intensiv, asigurând astfel reîmprospătarea aerului foarte rapid.


2. Heinner HTCH-440FS

Hota bucătărie Heinner HTCH-440FS reprezintă o excelentă alegere în momentul în care ești genul de persoană care dorește să cumpere o hotă telescopică, care să se poată potrivi perfect în cadrul unor bucătării de dimensiuni nu foarte generoase.

Așadar, avem în față o hotă de bucătărie compactă, fiind una dintre cele mai bune hote din cadrul acestei categorii de preț, lucru datorat mai ales faptului că oferă niște peformanțe ridicate fără a fi nevoie să facem o gaură foarte mare în buget.​

La ce mă refer mai exact atunci când spun „performanțe ridicate”?​ Ei bine, ni se pune la dispoziție posibilitatea de a alege între trei trepte de viteză, cea mai mare oferind o capacitate maximă de absorbție care poate ajunge până la 325 mc/h. Acest lucru, alături de filtrul de aluminiu și lămpile de iluminare de 2,5 W fiecare, fac ca oferta să pară foarte tentantă atunci când vine vorba de această hotă de bucătărie.


 3. Heinner Heinner DCH-650GX

Așa cum am spus chiar de la început, o să prezint câte un model dintre cele mai bune hote din cele mai căutate categorii, iar acum a venit rândul unui model de hotă incorporabilă decorativă, dar nu de tip șemineu, precum cea de la punctul 1.

Dacă arunci o privire spre imaginea alăturată cred că nu mai are niciun rost să aduc în discuție design-ul acestui model, deoarece hota bucătărie ​Heinner DCH-650GX este una mai mult decât atrăgătoare din acest punct de vedere, reușind să „fure” privirile tuturor celor care vor trece pragul casei tale.

​Cred că acum te întrebi dacă în ceea ce privește dotările aceasta arată la fel de bine, nu-i așa? Ei bine, aici pot spune că stă chiar mai bine, deoarece motorul este unul foarte puternic, de generație nouă, care este capabil să facă din aceasta o hotă de bucătărie care să ofere o capacitate maximă de absorbție de până la 643 mc/h (la acest preț este un mare plus faptul că se apropie de 700 mc/h).


La ce trebuie să fii atent atunci când alegi o hotă de bucătărie?

Dacă vrei să cumperi cea mai bună hotă de bucătărie, este bine să știi un lucru, și anume că grupul de cuvinte „cel mai bun” are o semnificație diferită, în funcție de care sunt nevoile consumatorului final. Așadar, la ce trebuie să fii atent pentru a fi sigur că vei face cea mai bună alegere?

Nu o să intru în foarte multe detalii, deoarece scopul meu este să explic cât mai pe scurt toate informațiile pe care trebuie să le deții înainte de a cumpăra o nouă hotă de bucătărie, fie ea incorporabilă, telescopică, clasică, decorativă ori oricare alt model, iar primul sfat pe care ți-l dau este să te uiți la capacitatea de absorbție pe care o are o anumită hotă. De obicei aici se recomandă optarea pentru un model care să aibă o capacitate de aproximativ 10-11 ori mai mare decât suprafața bucătăriei tale, astfel încât să fii sigur că aerul va fi reîmprospătat cu succes și relativ repede.

În al doilea rând, ​atunci când spunem „hotă bucătărie”, gândul trebuie să ne zboare direct la numărul de viteze pentru care vom putea opta, deoarece nu tot timpul o să avem nevoie să folosim hota la capacitatea sa maximă. Aici de obicei este bine să fie disponibile cel puțin trei trepte de viteză.

De asemenea, alegerea o vei face și în funcție de tipul filtrului, iar aici de obicei eu recomand să alegi un filtru ​metalic, mai exact din aluminiu, deoarece pentru bucătărie sunt cele mai bune, fiind ușor de curățat și nefiind nevoie să îl înlocuim regulat. Bineînțeles, pe lângă cele enumerate mai sunt și alte aspecte la care trebuie să fim atenți, dar acestea nu sunt la fel de importante ca cele discutate.

Concluzii finale despre hota de bucătărie

Dacă ai ajuns să citești până aici, cred că se merită să fac câteva precizări. Hotă bucătărie: una dintre acele electrocasnice de care pur și simplu nu poți să te desparți, deoarece te ajută atât de mult.​ Indiferent de care model vei alege, o să simți chiar din prima clipă diferențele între gătitul fără hotă, respectiv gătitul cu hotă, bucătăria ta devenind una mult mai primitoare, cu un aer mai respirabil și o temperatură constantă, plăcută.

În zilele noastre o hotă de bucătărie a devenit pur și simplu unul dintre obiectele care nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie. Așadar, ce mai aștepți? Eu zic să îți cumperi și tu una, deoarece cu siguranță nu vei regreta. În plus, în această perioadă, dacă vei alege una dintre modelele de hote de bucătărie de la noi de pe site, o să vezi că majoritatea vor avea aplicate diferite reduceri. De ce? Deoarece am făcut tot posibilul să încercăm să recomandăm doar cele mai bune hote, la cele mai bune prețuri, astfel încât să ai parte de o calitate înaltă fără să faci o gaură foarte mare în bugetul tău sau al familiei.