Ce alte hote de calitate mai poți cumpăra? Vezi de la Falmec, Akpo, LDK, Miele, Siemens, Candy și alții

Până acum am discutat despre foarte multe modele de hote, foarte interesante toate, cu niște raporturi calitate-preț excelente, dar marea majoritatea a acestora au fost de la branduri consacrate, arhicunoscute pretutindeni.

Ce facem așadar cu acele persoane care caută recomandări de hote ​Falmec, Akpo, LDK, Miele, Siemens, Candy, Star-Light sau mulți alții? Ei bine, am luat hotărârea ca într-un singur articol să cuprindem recomandări de la fiecare dintre aceste branduri, despre care nu am avut ocazia să discut până în momentul de față.

​Care hotă Falmec se merită să o alegi?

Aici este în principiu un model care într-adevăr merită atenția ta, și anume Falmec Lumina, care se face remarcat prin performanțele incredibile pe care le oferă.

Falmec Lumina​

Hota Falmec Lumina nu este deloc una care să se adreseze tuturor consumatorilor, iar acest lucru se datorează mai ales faptului că prețul este unul extrem de ridicat (nu, nu este o hotă industrială), fiind șitut faptul că atunci când vine vorba de hote Falmec primim unul dintre cele mai înalte grade ale calității, fiind vorba de hote fabricate în Italia.

Ce are totuși de oferit mai exact hota Falmec Lumina? În primul rând se merită a se preciza faptul că modelul de față este unul dintre cele mai silențioase existente pe piață în momentul de față (mai există modele asemănătoare de hote de la Samsung, dar nu se compară). În al doilea rând este foarte puternic, reușind performanța să ofere o capacitate maximă de absorbție de 800 mc/h. Nu în ultimul rând, materialele din care este realizată construcția acestuia sunt unele de o foarte mare calitate.


Care este hota Akpo care merită cumpărată?

​Aici există de asemenea un model pe care eu îl prefer în detrimentul altora, fiind vorba despre hota Akpo WK-7 LIGHT ECO 60, pe care o poți vedea în imaginea de mai jos.

Akpo WK-7 LIGHT ECO 60

Hota Akpo WK-7 LIGHT ECO 60 este una care face parte din categoria celor telescopice și cu evacuare (dar poate fi folosită și fără evacuare), deci se adresează în special celor care sunt în căutarea unor hote mai compacte, dar care să aibă de asemenea și un preț foarte accesibil.

Aici pot spune că hota Akpo WK-7 LIGHT ECO 60 este perfectă, deoarece oferă în primul rând accesibilitate, fiind una dintre cele mai ieftine hote Akpo pe care le poți cumpăra în momentul de față. Asta înseamnă bineînțeles faptul că performanțele au trebuit să fie puțin sacrificate, nereușind să se ridice la nivelul modelelor mai scumpe puțin.​


Ce model de la LDK a reușit să mă impresioneze?

Atunci când vine vorba de hote LDK, ofera este compusă mai ales din modele foarte ieftine, deoarece este o companie care pune accent în special pe acest segment de piață.

LDK CASSICO 60

De la acest producător eu recomand hota LDK CLASSICO 60, care în momentul acesta are un preț foarte apropiat de pragul de 150 lei. Este foarte greu să poți găsi ceva mai ieftin de atât.

Ce ne oferă la această sumă de bani? Hota LDK CLASSICO 60 este una cu un singur motor care este destul de puternic pentru a-i oferii acesteia o capacitate de absorbție maximă de până la 280 mc/h, iar filtrul este unul din aluminiu. Ca dimensiuni, hota LDK CLASSICO 60 este una nu foarte mare, deci poate fi montata fără probleme și în cazul în care nu ai o bucătărie foarte mare.


Alegând o hotă Miele cu siguranță vei avea parte de calitate

Atunci când vine vorba de hote Miele, acestea sunt aproape pe aceeași linie cu modelele de la Falmec, adică se adresează celor care vor un model premium (cei care doresc ceva ieftin, pot găsi în articolul despre hote Heinner).

MIELE DA 3466

Hota MIELE DA 3466 este unul dintre modelele premium care fac parte din categoria celor telescopice, reușind de asemenea performanța să ofere nu doar niște dimensiuni foarte compacte, ci și o capacitate ridicată de absorbție.

Mai exact, capacitatea de absorbție maximă atinge 550 mc/h, lucru care se datorează în special motorului care are o putere de 280 W. Pe lista cu specificații se mai adaugă și un filtrul metalic, acesta fiind produs din aluminiu, ușor de curățat ori de câte ori ai nevoie, astfel încât să poți ține grăsimea acumultată departe.


Hotă Candy, AEG sau Star-Light: pe care le recomand?

Mai jos o să prezint alte câteva modele interesante, care merită atenția noastră, nu neapărat datorită perfomanțelor oferite, ci pentru prețul foarte bun.

Star-Light HAT-260SS

O să deschidem acest subcapitol cu hota Star-Light HAT-260SS, un model foarte ieftin, dar în același timp foarte bun pentru gama de preț din care face parte.

Am mai discutat despre aceasta de foarte multe ori, în cadrul altor articole, așadar nu o să mai insist foarte mult asupra sa, deoarece poți găsi articole dedicate exclusiv acesteia. O să precizez doar că în cazul în care ai o bucătărie nu foarte mare, iar bugetul este mai limitat, reprezintă cea mai bună soluție pe care o ai la dispoziție (sau cel puțin una dintre cele mai bune).​


AEG X8626MP1

Un alt produs premium este și hota AEG X86264MP1, model modern, cu un design cât se poate de elegant, dar și foarte bine dotat.

​Cu o capacitate de absorbție care poate atinge 559 mc/h și numeroase alte funcții interesante, hota AEG X86264MP1 este cu siguranță cea pe care trebuie să o alegi în cazul în care bugetul nu reprezintă o problemă pentru tine.


Candy CBT 625X

Oare mai există persoane care să nu fi auzit până acum de Candy? Eu zic nu. Așadar, nu putea lipsi din cadrul recomandărilor hota Candy CBT 625X.

Modelul de față este unul ieftin, care reușește totuși să ofere destul de multe, iar aici mă refer la cele două motoare cu o putere de 138 W, precum și la capacitatea de absorbție maximă de 277 mc/h.​


Ce alte modele de hote merită atenția ta?

​Există un număr atât de mare de producători de hote (din diferite categorii - ca de exemplu hote tip insulă sau altele) încât este imposibil să îi cuprindem pe toți într-un singur articol. Cele despre care am discutat mai sus reprezintă doar o parte, pe piață fiind prezente și multe altele la fel de interesante. Aici pot da ca exemplu hota Indesit, hota Kugerr, hota Vortex, dar și modele de hote de la Indesit, Siemens, Vision Chef, Amica, Best, Westwood, Goldmaster și mulți alții.