Să aleg o hotă albă sau neagră? Care este mai elegantă?

La alegerea unei hote, un timp deloc de neglijat îl dedicăm alegerii culorii potrivite. Aici de cele mai multe ori ne lovim de întrebarea: să aleg o hotă albă sau o hotă neagră? Care se potrivește cel mai bine în bucătăria mea?

Răspunsul la acest tip de întrebări este, după cum cred că se știe deja, unul subiectiv. Așadar, dacă eu prefer un anumit tip de culoare pentru hotă, sunt șanse destul de mari ca tu să nu fii de acord cu mine. Dacă totuși chiar nu știi pe care să o alegi, este bine de știut că o hotă albă se potrivește aproape perfect în cadrul oricărei bucătării, în timp ce o hotă neagră oferă puțin mai multă eleganță și un plus de personalitate.

Recomandări de hotă neagră și hotă albă​

Mai jos am ales două hote​ bucătărie care au un design relativ asemănător, diferențele vizibile apărând în ceea ce privește culoarea acestora, astfel încât să îți poți da seama mai ușor spre care model să îți îndrepți atenția.

1. Heinner HTCH-440FS

Prima pe lista noastră este Heinner HTCH-440FS, o hotă albă din inox care poate fi cumpărată la un preț foarte bun (îmi place că arată mult mai bine decât una dintre acele hote clasice ieftine), ceea ce înseamnă că este prietenoasă cu bugetul tău.

Modelul de față dispune de un filtru metalic, mai exact din aluminiu, ceea ce înseamnă că este ușor de curățat, iar cele două motorare din dotare au o putere de 100 W, nivelul de zgomot atunci când o folosim la putere maximă fiind unul acceptabil, deloc deranjant.

Dacă tot am vorbit despre putere, este bine să precizez și faptul că acestă hotă albă din inox are o capacitate maximă de absorbție de 330 mc/h, ceea ce este foarte mult pentru gama de preț din care face parte.​


2. Whirlpool AKR 749 NB

Whirlpool AKR 749 NB este o hotă neagră elegantă, care vine la un preț ușor mai ridicat, dar care are în dotare un motor cu o putere de 150 W, precum și un consum energetic anual de doar 127 kW.

Whirlpool AKR 749 NB are niște dimenisuni de ​18 x 59.9 x 30 cm, fiind așadar destul de compactă, iar greutatea sa este de aproximativ 6 kilograme, ceea ce înseamnă că se poate monta foarte ușor.

Controlul se realizează mecanic, fiind prezentă opțiunea de a alege între trei trepte de viteză, iar capacitatea de absorbție se situează între 145 mc/h și 336 mc/h atunci când o folosim la putere maximă.​