Care este cea mai bună hotă cu 2 motoare pe care o poți cumpăra?

Din câte am putut observa, sunt destul de multe persoanele care consideră că o hotă cu 2 motoare este superioară uneia cu un singur motor, dar adevărul este că aici depinde și de alte lucruri, nu doar dacă este vorba de unul sau 2 motoare.

De exemplu, dacă o hotă cu 2 motoare dezvoltă o putere totală de 180 W, iar o hotă cu un singur motor are o putere totală de 200 W, care crezi că este superioară din punct de vedere al performanțelor? Așa-i, cea din urmă, deoarece contează și puterea totală nu doar numărul de motoare care stau la baza unei hote.​

Ce hotă cu 2 motoare merită cumpărată?

Mai jos voi prezenta un top format din trei hote cu 2 motoare (ambele telescopice - pentru modele de tip insulă accesează link-ul), fiind vorba de niște modele cu un foarte bun raport calitate-preț, așadar care merită să fie cumpărate de către tine (dacă ești în căutarea unui astfel de produs, bineînțeles - click aici pentru mai multe modele).

1. Pyramis Ecoline Inox

Primul model este Pyramis Ecoline Inox, fiind vorba de o hotă telescopică cu 2 motoare, care împreună au o putere de 180 W (fiecare dintre cele două motoare sunt de 90 W).

Construcția este una din inox, iar cele două lămpi de iluminare sunt unele de 28 W fiecare, acestea oferind o iluminare suficientă care te ajută destul de mult în timpul preparării mâncării, dar nu numai, putând fi folosite și atunci când ești în bucătărie și nu dorești să mai aprinzi becul.​

Nivelul de zgomot este unul nu foarte ridicat (modele silențioase sunt și hotele Hotpoint), iar capacitatea maximă de absorbție atinge 325 mc/h, controlul viteze realizând​u-se prin intermediul unor butoane basculante (după cum este în cazul majorității acestui tip de hote).


2. Heinner HTCH-440FS

Heinner HTCH-440FS este cea de-a doua hotă cu 2 motoare care a reușit să îmi lase o impresie plăcută (mai sunt și unele modele de hote de la Hansa foarte bune), motiv pentru care o recomand celor care sunt în căutarea unui astfel de model.

Ce ne oferă pe partea de specificații Heinner HTCH-440FS? Pot spune că destul de multe, dar aleg să scot în evidență aici în special capacitatea de absorbție care la nivel maxim atinge 330 mc/h, lucru datorat celor două motoare care au o putere de 100 W.​ De asemenea avem parte de un filtru metalic, acesta fiind foarte ușor de înlăturat pentru a fi curățat de grăsimile depuse. Pot spune că hota cu 2 motoare de la Heinner este una care într-adevăr merită a fi luată în considerare.