Alege cea mai bună hotă fără evacuare / cu recirculare – Vezi recomandările!

Ce faci atunci când nu vrei să te apuci să dai găuri prin pereți pentru a putea instala o hotă? Foarte simplu! Poți opta pentru o hotă fără evacuare (în detrimentul unei hote cu evacuare), iar în prezent acestea putem spune că sunt omniprezente pe piața din România, ținând cont de faptul că majoritatea modelelor pot fi folosite și ca hote cu recircularea aerului.

Așadar, dacă vrei să cumperi o hotă fără burlan, tot ce trebuie să faci este să te interesezi dacă un model normal poate fi folosit în acest fel. Mai precis dacă se poate opta pentru folosirea sa ca o hotă de bucătărie cu recircularea aerului. Nu o să intru foarte mult în detalii, deoarece o ofertă completă poți consulta pe site (vezi recomandări de hote), așadar mai jos voi prezenta doar două modele care mie personal mi-au făcut cu ochiul.

Care hotă fără evacuare este cea mai bună?

1.Gorenje DF 6116E

Gorenje DF 6116E

Gorenje DF 6116E este o hotă fără evacuare care are un preț bun, în special dacă ai norocul să o prinzi la o super ofertă (întotdeauna am observat că hotele Gorenje au un preț la ofertă).

Construcția sa este una dintr-un inox de calitate, ușor de curățat la nevoie, iar ​dacă nu vrei să utilizezi un burlan, atunci este bine de știut faptul că aceasta suportă opțiunea de recirculare a aerului, modulul fiind parte integrată. Așadar, are un design reușit și este foarte practică.

​Gorenje DF 6116E dispune și de design atractiv, telescopic, iar prezente sunt și două filtre de grăsime . În ceea ce privește motorul din dotarea sa, acesta are o putere de 250 W, fiind suficient de potent chiar și în sesiunile intense de gătit.


2.​ Hansa OKP662TH

Hansa OKP662TH este cea de-a doua hotă fară evacuare, care vine fără burlan (vezi aici alte modele de hote asemănătoare), astfel încât tu să nu mai fii nevoit să faci găuri prin pereți sau să îți muți aragazul undeva mai aproape de geam, respectiv de peretele exterior.

Modelul de față acceptă folosirea sa ca o hotă cu recirculare, deci fără evacuare externă, acesta fiind cel mai căutat de către cumpărători datorită faptului că este foarte practic și ușor de montat, cu un minim efort și un minim deranj pe partea de a face „dezordine” în bucătărie la montare.

Ca dotări specific faptul că Hansa OKP662TH este o hotă fără evacuare de tip turn, iar motorul din dotarea acesteia poate dezvolta o putere maximă de până la 230 W, fiind prezent un afisaj electronic, precum și două filtre de grăsime, iar modul de recirculare nu lipsește nici el din peisaj.