Ce hotă cu filtru de carbon să cumperi?

De ce hotă cu filtru de carbon? Cred că aceasta este o întrebare pe care și-o pun foarte multe persoane în momentul în care caută să cumpere o hotă și dau peste această specificație de pe fișa tehnică a produsului.

Nu o să intru în foarte multe detalii tehnice, deoarece oricum nu o să aveți nevoie de acestea, ci o spun doar atât, astfel încât să fie cât mai ușor de orientat pe rafturile magazinelor: o hotă cu filtru de carbon (găsești și modele de hote Gorenje de acest tip) este una care se recomandă în special persoanelor care prepară destul de des prăjeli. Mai trebuie menționat faptul că aceasta va necesita o îngrijire specială, și anume va trebui schimbat filtul la aproximativ 2-3 luni, în funcție și de cât de des se gătește.​

Care este cea mai bună hotă cu filtru de carbon?

1. ELICA 90 CM

ELICA 90CM

ELICA 90CM se numără printre modelele de hote cu filtru de carbon pe care noi le recomandăm celor care sunt în căutarea a ceva ieftin și bun. Cum aproape zilnic se derulează diferite promoții, modelul de față rar îl vei găsi la un preț mai mare de 250 de lei. Putem spune așadar că este o afacere mai mult decât bună pentru cei care vor o hotă cu filtru de carbon cu un excelent raport calitate - preț.

​Ce primim mai exact la acest preț? Un model interesant, incorporabil, care oferă un flux de aer la putere maximă care atinge 235 de metri cubi pe oră, iar nivelul de zgomot nu sare de 63 dB(A) atunci când este folosit la cea mai înaltă treaptă de putere. Este inclus nu doar un filtru de cărbune, ci și unul de grăsime. Clasa energetică din care aceasta face parte este A+, iar controlul se realizează mecanic.

2. Hotpoint-Ariston HRP 9.8 CM OW

După mai multe căutări, am ajuns la concluzia că una dintre cele mai bune hote cu filtru de carbon este Hotpoint-Ariston HRP 9.8 CM OW, cea despre care am mai vorbit pe site în trecut, aceasta reușind să îmi lase o impresie plăcută și la partea de specificații, nu doar în ceea ce privește design-ul.

​Hota cu filtru de carbon (cărbune) are un preț ceva mai ridicat decât alte modele pe care le-am prezentat de-a lungul timpului, dar adevprul este că avem parte și de o calitate mult mai ridicată, care face să merite investiția pe deplin. Ca specificații este de remarcat motorul puternic, care poate oferi o capacitate maximă de absorbție de 760 mc/h. Cred că dând acest număr am spus cam tot ce trebuia spus despre această hotă, deoarece face să fie foarte evident faptul că avem în față un model puternic.