Alege de aici cea mai bună hotă incorporabilă perfectă pentru bucătăria ta

Nu cred că mai sunt foarte multe lucruri de spus legat de utilitatea unor hote incorporabile, dar pentru cei dintre voi care nu sunt la curent cu avantajele pe care le poate aduce un astfel de aparat electrocasnic o să oferim câteva aspecte importante, care te vor convinge că hota incorporabilă va fi o investiție mai mult decât excelentă.

Când ai nevoie de o hotă incorporabilă? În momentul în care începi să îți petreci tot mai mult timp în bucătărie, gătind, aceasta activitate devenind un adevărat hobby pentru tine, este absolut indispensabilă cumpărarea unei hote incorporabile pentru bucătăria ta. De ce? Pentru că te va scăpa de mai multe neplăceri care vin în urma gătitului, și anume mirosul care poate fi extrem de dificil de scos după, dar și umezeala rezultată.

Așadar, atunci când cumperi o hotă incorporabilă o faci pentru propriul tău confort, pentru a avea posibilitatea să pregătești preparatele tale preferate în cele mai bune condiții posibile, fără ca tu să fii nevoit/ă ​să stai în frig (iarna) ori căldură (vara, atunci când neplăcerile se accentuează și mai mult).

TOP 5 cele mai bune hote incorporabile pe care le poți cumpăra în 2016

În rândurile de mai jos îți vom prezenta un top mic, în care am ales cele mai bune hote cu montare ușoară și preț foarte accesibil, fiind selectat câte un model de la fiecare brand important, și anume Bosch, Beko, Whirlpool, Hansa și Pyramis.​

1. Gorenje DF 6116E

Gorenje DF 6116E

Hota incorporabilă Gorenje DF 6116E este primul model din top, iar acest lucru se datorează specificațiilor pe care le încorporează aceasta, care fac din acest model unul extrem de atrăgător.

Gorenje DF 6116E este opțiunea spre care trebuie să îți îndrepți atenția în cazul în care îți dorești un model de calitate, care să ofere și un excelent raport calitate - preț. Bugetul tău nu va fi afectat foarte mult, mai ales dacă te hătărăști să cumperi în această perioadă, când reducerea aplicată este destul de generoasă.

Mai exact ce are de oferit hota incorporabilă Gorenje DF 6116E? Cred că se știe deja, deoarece aceasta este una foarte căutată în ultimele luni. Mai exact, avem în față un model cu design plăcut, elegant și modern, care este construit în jurul unui motor de 250 W care este capabil să ofere o capacitate maximă de absorbție de 384 mc/h, așadar arhisuficient pentru majoritatea bucătăriilor de apartamanet din România.


2. Beko CTB 6407 X

Pe locul doi se află hota incorporabilă Beko CTB 6407 X, aceasta fiind un mode tradițional și care areun preț de vreo patru ori mai mic decât hota celor de la Bosch (desigur, și performanțele sunt unele mai scăzute, dar la asta cred că te-ai așteptat).

Modelul de față nu este chiar unul dintre cele mai arătoase, dar ceea ce este important este faptul că își face treaba foarte bine, reprezentând așadar o foarte bună opțiune pentru cei cu buget redus, care nu doresc să scoată din buzunar foarte mulți bani pentru achiziționarea unei noi hote.

Pentru a-ți face o idee despre ceea ce are de oferit ​Beko CTB 6407 X îți spunem că aceasta are marele avantaj de a putea fi folosită și fără sistem de evacuare, cât și în mod de recirculare a aerului, ceea ce pentru mulți cred că va cântări destul de greu în cadrul deciziei finale de cumpărare. Avem de asemenea posibilitatea de a opta pentru trei trepte de viteză, iar capacitatea maximă de absorbție ajunge până la 275 mc/h.


3. Whirlpool AKR 641 GY

Whirlpool AKR 641 GY este o hotă incorporabilă telescopică, iar despre acest tip de hote incorporabile telescopice am discutat mai multe într-un articol separat, așadar nu vom relua din nou informațiile oferite în cadrul articolului respectiv.

Avem în față o hotă bună de la un producător bun, așadar calitatea este una garantată (dacă nu știai, Whirlpool este producătorul numărul 1 de electrocasnice la nivel global în momentul de față, iar acest lucru credem să spune foarte multe lucruri, nu-i așa).​

Din punct de vedere al specificațiilor ​Whirlpool AKR 641 GY stă bine, dacă se poate spune acest lucru, deoarece dat fiind faptul că prețul este unul foarte mic, performanțele sunt unele care au avut de suferit pentru ca acest lucru să fie posibil. Sunt prezente două filtre metalice lavabile, iar capacitatea maximă de absorbție este de doar 185 mc/h.


4. Whirlpool AKR 749 IX

Whirlpool AKR 749 IX

Iată că am ajuns și pe locul patru în cadrul acestui top, iar aici se află hota incorporabilă Whirlpool AKR 749 IX, un model elegant și destul de performant.

Acesta de asemenea face parte din categoria de hote incorporabile telescopice, așadar care se adresează mai ales bucătăriilor care nu pun la dispoziție un spațiu foarte generos, iar ca specificații se merită a fi precizat faptul că primim un motor de 150 W, două filtre de grăsime, doua trepte de viteză și o capacitatea de absorbție poate atinge 336 mc/h.


5.​ Pyramis SLIDING 1350XG

Pe ultimul loc în al nostru top a reușit să ajungă hota incorporabilă Pyramis SLIDING 1350XG, un model care beneficiează de o reducere de preț interesantă, care o face mult mai atrăgătoare.

Pe lângă design-ul reușit, Pyramis SLIDING 1350XG este și o hotă cu o funcționalitate ridicată, iar raportul dintre calitate și preț este și el unul foarte bun (mai ales după aplicarea reducerii). Avem parte de un nivel redus al zgomotului, și o capacitate maximă de absorbție de 352 mc/h.

Se mai merită a fi precizat faptul că avem în față una dintre acele hote incorporabile cu 2 motoare și montare ușoară.​ Avem așadar toate premisele unei hote de calitate: preț bun, dotări interesante, un design elegant și, ceea ce pentru mulți este cel mai important, este foarte silențioasă, iar atunci când o folosești la capacitate maximă asta se dovedește a fi un real avantaj.


La ce trebuie să fii atent când cumperi o hotă incorporabilă?

Deja ți-am prezentat cele mai bune hote incorporabile la prețuri accesibile de la producătorii amintiți mai sus, așadar nu prea mai este nevoie să știi criteriile după care să te ghidezi pe piața extrem de diversă care există la momentul actual. Îți vom oferi totuși câteva repere, astfel încât să părăsești site-ul nostru fiind mai informat decât la început.

Nu o să dam exemple precum dimensiunile sau greutatea, deoarece este de la sine înțeles faptul că aici te ghidezi în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție. O să ​începem cu lucrul cel mai important la o hotă incorporabilă, și anume capacitatea de absorbție a acesteia, care este de preferat să fie una cât mai mare (dar și aici depinde de dimensiunile bucătăriei tale). În mod normal, dacă sare de 300 mc/h, atunci modelul respectiv este compatibil cu majoritatea bucătăriilor de apartament din România.

După aceea, ​o să te ghidezi după numărul de motoare și puterea acestora. Deși o să te gândești că dacă alegi hote incorporabile cu 2 motoare o să ieși mai câștigat, atunci trebuie să revii la paragraful de mai sus și să îl recitești. Vor fi situații în care hotele cu un singur motor, dar mai puternic, va oferi o capacitate de absorție mult mai ridicată.

Mai sunt și alte criterii, ca de exemplu nivelul de zgomot (cu toții vrem o hotă incorporabilă silențioasă), numărul de trepte de viteze, tipul filtrului, dar și multe altele, despre care ne este imposibil să discutăm într-un singur articol.​