Oare chiar ai nevoie de o hotă profesională sau industrială? Vezi răspunsul

Pentru consumatorul obișnuit o hotă bucătărie normală, din categoria de modele telescopice, incorporabile, rustice și așa mai departe, este mai mult decât suficientă, motiv pentru care nu prea recomand să își îndrepte atenția spre o hotă profesională sau industrială, chiar dacă acestea au un motor mai puternic, precum și performanțe mult mai ridicate.

Sunt destul de multe modele pentru consumatorul casnic, iar despre majoritatea am discutat la noi pe site, așadar nu vom mai intra în alte detalii, acest articol fiind dedicat acelor hote profesionale, precum și a acelor hote industriale, destinate sectorului business.

De ce am nevoie de o hotă profesională?

Ai nevoie de una deoarece atunci când vine vorba de motor, hota profesională nu prea are rival (poate doar pe cea industrială, dar asta este o altă poveste).

Așadar, dacă lucrezi într-un domeniu în care o hotă este indispensabilă, o astfel de achiziție pentru afacerea ta poate fi considerată ca fiind una de viitor, care te va ajuta să îți dublezi cifra de afaceri dat fiind faptul că vei crea un mediu mai plăcut pentru angajații tăi, crescând astfel productivitatea muncii.

După cum cred că se subînțelege deja, ​atunci când vine vorba de preț hota profesională nu este deloc accesibilă majorității persoanelor obișnuite. Doar din acest motiv o și recomandăm doar sectorului business.

Majoritatea hotelor profesionale sunt din inox

Un element pe care țin să îl scot în evidență atunci când vine vorba de hote profesionale este faptul că acestea sunt, în mare parte, niște hote dintr-un inox de calitate, în combinație cu oțel, rezistent în timp și ușor de curățat, astfel încât să fie întrunite toate condi​țiile de igienă fără foarte multe bătăi de cap.

​Să aleg o hotă industrială sau una profesională?

Aici alegerea este una pe care o vei face în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, dar și în funcție de puterea de care ai nevoie.​ Cred că nu mai trebuie spus faptul că o hotă industrială este o hotă cu o putere de absorbție mare, fiind așadar una care face parte din categoria celor puternice (nu este o simplă hotă ieftină de le Elica).

Sunt foarte multe exemple pe care le putem da legat de hotele industriale, precum și de cele profesionale, dar aici este bine să mergi direct la distribuitor pentru a vedea ce îți recomandă, la multe modele existând posibilitatea de a opta pentru anumite facilități ori pentru a renunța la altele, în funcție de care sunt nevoile tale.

Recomandari cele mai bune hote profesionale

În continuare îți prezentăm două dintre cele mai bune hote profesionale spre care tu merită să îți îndrepți atenția. Desigur, prețurile sunt unele ridicate, dar acest lucru este absolut normal din moment ce vorbim de niște modele profesionale, care sunt capabile să ofere performanțe de top, greu de atins de către niște hote normale, mult mai ieftine.

1. FALMEC ZENITH

FALMEC ZENITH

Modelul de față este unul foarte puternic și silențios în același timp, fiind o opțiune mai mult decât bună pentru persoanele care își doresc tot ce e mai bun pentru bucătăria lor. Are un preț destul de ridicat, dar el este unul complet justificat dacă aruncăm o privire peste lista cu specificații.

​FALMEC ZENITH este o hotă de perete care vine cu un sistem NRS de reducere a zgomotului, nivelul de zgomot maxim atins fiind de doar 53 dB (la putere maximă). Ne bucurăm și de o iluminare a blatului cu ajutorul unor becuri LED care nu au un consum ridicat de energie electrică, filtre de grăsime detașabile și lavabile, precum și un control electronic al vitezei (avem la dispoziție 4 trepte de viteză). Hota profesională FALMEC ZENITH este una cu un singur motor, iar capacitatea maximă de absorbție a acesteia este de 800 mc/h.

2. MIELE DA 420 V-6

MIELE DA 420 V-6

Un alt model de hotă profesională care face toți banii este și MIELE DA 420 V-6. Vorbim de o hotă tip insulă care aduce o serie de inovații la pachet, astfel încât să ne putem bucura de cel mai înalt confort termic atunci când avem parte de niște sesiuni lungi de gătit.

MIELE DA 420 V-6 este realizată din oțel inoxidabil, ghidajul de aer este unul convertibil, iar noi avem posibilitatea de a opta între trei niveluri de putere, în funcție de care sunt nevoile noastre. Nivelul de zgomot este și el unul mic, ​iar motorul din dotarea hotei profesionale MIELE DA 420 V-6 are o putere maximă de 455 W. În ceea ce privește capacitatea de absorbție maximă, aici precizăm că vorbim de 700 mc/h. Design-ul este și el unul premium, iar filtrele de grăsime sunt unele foarte ușor de curățat, putând fi spălate în mașina de spălat vase.