Care este cea mai buna hota telescopica pentru bucatarie?

Hota telescopica Electrolux EFP60460OX
Cea mai buna
Incorporabila, Putere de absorbtie 603 mc/h, 3 viteze, 60 cm, Inox
Detalii si Pret
Hota telescopica Star-Light HAT-260GS
Raport Calitate-Pret
Putere de absorbtie 329 mc/h, 2 motoare, 60 cm, Inox si Sticla Neagra
Detalii si Pret
Hota incorporabila telescopica TEKA TL 6420
Ieftin si Bun
Incorporabila, Putere absorbtie 390 mc/h, 2 motoare, Inox, Iluminare LED
Detalii si Pret

Dacă ești pasionat de gătit și îți petreci destul de mult timp în bucătărie cred că nu trebuie sa iți mai spunem faptul că a avea o hotă de calitate poate reprezenta cel mai bun lucru deoarece te scapă de foarte multe „neplăceri”, ca să spunem așa.

De ce sa cumperi o hotă incorporabilă bună? Pentru că atunci când gătești ​bucataria se umple de abur, aerul devenind unul mult mai umed decât în mod normal, se poate crea condens, iar mirosurile neplăcute vor fi și ele prezente în această ecuație.

Mai trebuie sa spunem faptul că vara toate aceste „minusuri” ale gătitului se amplifică, fiind un adevărat chin sa gatești atunci când afară sunt peste 30 de grade Celsius.

Bine, dar am o bucătărie mai mică și nu o sa pot instala o hotă eficientă. Cred că asta este intrebarea pe care o pui acum. Să știi ca nu este așa. Tot te poți bucura de un astfel de electrocasnic, in cazul in care vei opta pentru o hotă telescopică.

 

Recomandări pentru cea mai bună hotă telescopică

Așadar, mai jos o să îți prezentăm cele mai bune hote telescopice pe care le poți cumpăra în momentul de față, fiind alese modelele care merită atenția ta de la mai mulți producători diferiți, astfel încât să ai de unde alege.

1. ​Gorenje DF 6116E

Hota incorporabila telescopica Gorenje DF 6116E

În acest moment hota telescopică Gorenje DF 6116E este cea care ni se pare cea mai bună, datorită excelentului raport calitate-preț oferit.

Cu afirmația noastră sunt de acord și cei care au cumparat-o deja și au avut ocazia sa o folosească pentru o perioadă destul de lungă de timp. Modelul de față este unul care arată bine, fiind o hotă telescopică albă (mai mult un gri metalizat) elegantă, reușind să ofere bucătăriei tale un plus de eleganță.​

Aceasta face parte din categoria de hote telescopice cu 2 motoare, având o capacitate de absorbție maximă de 384 mc/h, în timp ce capacitatea minimă este de 224 mc/h. Putem alege între trei nivele de viteză, iar din câte am observat, în cele mai multe situații nivelul doi este arhisuficient pentru a simți beneficiile unei astfel de hote telescopice.​

​Filtru metalic este unul ușor de curățat, particulele de grasime acumultate putând fi foarte repede indepărtate si curățate, cu un minim de efort. În funcție de frecvența cu care gătiți, curățarea filtrului se recomandă a se face odata la 1-2 luni. Hota telescopică Gorenje DF 6116E este de asemenea una cu un nivel al zgomotului destul de redus, mai ales cand vine vorba de primele două trepte de viteză.


2. Beko CTB 6407 X

https://www.emag.ro/hota-incorporabila-telescopica-beko-ctb-6407-x-capacitate-absorbtie-275-mc-h-1-motor-60-cm-filtru-metalic-anti-grasime-lavabil-iluminare-cu-halogen-panou-sticla-inox-ctb6407x/pd/EPB67BBBM/

Hota telescopică Hansa OTC611IH este una dintre acele modele de hote cu preț bun, telescopice și cu un singur motor, care se adresează bucătăriilor de dimensiuni mai mici.

Având o capacitate maximă de absorbție de 198 mc/h, aceasta nu este chiar cea mai puternică din lista noastră, dar este potrivită, după cum am spus deja, pentru bucătăriile nu foarte mari.

Unul dintre avantajele acestei hote telescopice este consumul foarte redus de energie, ​acesta fiind de aproximativ 59 kW/anual, iar lampa de iluminare (este doar una) are o putere de 28 W.

Hansa OTC611IH poate fi controlată mecanic, aceasta punând la dispoziție două trepte de viteză, ​iar puterea maximă a motorului este de 110 W. Ca dimensiuni, hota telescopică Hansa OTC611IH este un model de 17.3 x 60 x 31 cm, așadar foarte compactă, iar greutatea sa este de doar 6.7 kilograme. Un alt lucru care se merită a fi precizat este faptul că burlanul are un diametru de 120 mm.


3. Beko CTB6407X

Hota telescopică Beko CTB 6407 X​ este un model mai puternic decât cel anterior, fiind așadar potrivit pentru bucătării ceva mai mari, motorul său având o putere de 140 W, ceea ce înseamnă că are o capacitate de absorbție maximă de 275 mc/h.

​Ceea ce ne place mult la hota telescopică Beko CTB 6407 X este faptul că avem în față un model destul de silențios, zgomotul fiind ceva mai accentuat doar atunci când o setăm la capacitatea sa maximă (avem posibilitatea de a elege între trei trepte de viteze), dar și atunci nivelul de zgomot este unul acceptabil.

​In ceea ce priveste filtrul, Beko CTB6407X este una dintre acele hote telescopice care vin cu două filtre lavabile din aluminiu, care se pot curăța foarte ușor (acest lucru este recomandat să se facă cam la 1-2 luni, în funcție și de cât de des obișnuiți să gătiți). În plus, atunci când vine vorba de partea de „montare hotă telescopică”, acest lucru se poate realiza foarte ușor, fără prea multe bătăi de cap.


4. Whirlpool AKR 749 IX

Whirlpool AKR 749 IX

Whirlpool AKR 749 IX este o hotă telescopică incorporabilă care vine la un preț foarte bun și care are un design reușit, curat și elegant.

Atunci când vine vorba de a cumpăra o hotă telescopică silențioasă nu poți greși alegând un model de la Whirlpool, și asta pentru că hotele acestora sunt unele dintre cele mai silențioase pe care le știm (de exemplu modelul de față are un nivel al zgomotului de doar 65 dB atunci când este folosit la capacitate maximă, în timp ce la capacitate minimă nivelul de zgomot este de 47 dB).

Hota telescopică Whirlpool AKR 749 IX dispune de un motor, acesta având o putere totală de 150 W și putând oferi o capacitate de absorbție maximă de 336 mc/h, ceea ce este mai mult decât perfect în cazul în care ai o bucătărie puțin mai mare. Controlul se realizează prin intermediul butoanelor basculabile, iar burlanul are un diametru de 120 mm.


5. Star-Light HAT-260SS

Star-Light HAT-260SS

Pe ultimul loc în topul recomandărilor noastre se află hota telescopică Star-Light HAT-260SS, iar acest lucru nu se datorează faptului că nu ar fi la fel de bună ca și modelele de hote telescopice de mai sus. Putem spune chiar din contră, are destul de multe de oferit, la un preț foarte bun.

Star-Light HAT-260SS este hota telescopică incorporabilă cu o capacitate de absorbție de 330 mc/h, ceea ce înseamnă că aerul din bucătăria ta va fi reîmprospătat rapid. În plus, acest lucru înseamnă și că hota poate fi cumpărată pentru bucătăriile de dimensiuni mai mari.

Culoarea argintie și design-ul lui Star-Light HAT-260SS îi oferă acesteia un aer modern și elegant, astfel încât bucătăria ta să arate mult mai bine cu această hotă telescopică, iar consumul anual de energie este unul destul de mic, de 167 kW. Nivelul de zgomot este și el unul bun pentru o hotă telescopică, care nu te va deranja, iar motorul are o putere de 2 x 100 W (adică sunt prezente două motoare de 100 W fiecare).​


6. Whirlpool AKR 641 GY

​Whirlpool AKR 641 GY este o hotă telescopică care face parte din categoria cu prețuri accesibile, oferind de asemenea un design minimalist, compact și plăcut ochiului.

Consumul anual de energie este de 101 kW, iar spre deosebire de produsul anterior, Whirlpool AKR 641 GY este o hotă telescopică cu un singur motor, care are o putere de 120 W, capacitatea maximă de absorbție fiind de​ 185 mc/h, așadar ceva mai mică, dar pentru o bucătărie nu foarte mare este perfectă. În plus, prețul este unul foarte bun.

În ceea ce privește nivelul de zgomot pentru această hotă telescopică, din câte se pare Whirlpool AKR 641 GY nu este foarte gălăgioasă (cel puțin în treptele inferioare de viteză), astfel că tu nu vei fi deranjat/ă în timp ce gătești.​


7. Electrolux EFP6440X

Electrolux EFP6440X este una dintre acele hote telescopice spre care merită să îți îndrepți atenția datorită faptului că vine cu un excelent raport calitate-preț, ceea ce înseamnă că este și prietenoasă cu buzunarul tău, nu doar eficientă.

Modelul de față este o hotă incorporabilă telescopică ​care se poate integra perfect în bucătăria ta, având niște dimensiuni compacte atunci când nu este folosită (aceasta are niște dimensiuni de 17.3 x 59.8 x 29.5 cm). În momentul în care o să gătești ceva mai complex, atunci acesta se poate mări în adâncime, astfel încât să te ajute să te poți bucura de un mediu plăcut, aerisit și cu o temperatură optimă.

Hota Electrolux EFP6440X are integrate două motoare puternice, astfel încât atunci când este folosită la capacitate maximă să ne putem bucura de o capacitate de absorbție de până la 384 mc/h.


 

Alte modele de hote telescopice recomandate

Pe lângă hotele telescopice despre care am vorbit mai sus, mai sunt trei modele spre care recomandăm să îți îndrepți atenția, fiind vorba de următoarele:​

8. TEKA TL 2000

Deși are un preț mai ridicat decât modelele de mai sus, hota telescopică TEKA TL 2000 este un model care merită luat în considerare datoriă caracteristicilor sale, dar și pentru faptul că are un design plăcut ochilor.​

​Ce are de oferit mai exact TEKA TL 2000? Este foarte simplu: avem în față o hotă telescopică silențioasă, dar în același timp puternică, cele două motoare din dotare putând oferi o capacitate maximă de absorbție de 388 mc/h, mai mult decât suficient dacă ai o bucătărie de dimensiuni standard pentru un apartament din România.

​În plus, are parte de o construcție din inox, iar filtrul este unul de tip metalic, care se poate da jos și curăța foarte ușor. Ni se pun de asemenea la dispoziție trei trepte de viteză.


9. Hotpoint-Ariston AH61CMX

Am inclus în cadrul articolului noastru și această hotă telescopică Ariston, fiind vorba mai exact de modelul Hotpoint-Ariston AH61CMX.

De ce? Pentru că în această perioadă are parte nu doar de o reducere de preț, ci primești și o garanție extinsă la 5 ani fără niciun cost suplimentar. Așadar, pe lângă faptul că îți oferă tot ce ai nevoie din partea unei hote, primești și niște beneficii suplimentare, două dintre ele fiind amintite anterior.

Deși face parte din categoria de hote telescopice cu un singur motor, aceasta este una puternică, având o capacitate maximă de absorbție de ​384 mc/h, existând posibilitatea de a alege între trei trepte de viteză, în funcție de necesități.

​Consumul anual de energie nu este unul foarte ridicat (mai exact este de 101.2 kW), iar filtrul din aluminiu poate fi curățat foarte ușor. Ceea ce mai trebuie precizat este faptul că burlanul are un diametru de 150 mm, așadar ușor mai mare decât alte modele prezentate de noi.


10. Heinner HTCH-440FS

Heinner HTCH-440FS este un model apreciat foarte mult de către cei care sunt în căutarea unor hote telescopice mai compacte, având dimensiuni de 17.6 x 60 x 48 cm și o construcție din inox de cea mai bună calitate.

​Puterea hotei este asigurată de cele două motoare de 100 W aflate în dotarea sa, acestea putând asigura acesteia o putere maximă de absorbție de 330 mc/h, mai mult decât suficient pentru o bucătărie normală de apartament.

Ceea ce ne-a plăcut cel mai mult la Heinner HTCH-440FS a fost faptul că materialele folosite dau impresia de calitate, iar design-ul este unul elegant, care reușește să scoată în evidență această hota telescopică Heinner.​

 

Prezentare video hotă telescopică Gorenje​