Care hotă telescopică incorporabilă merită aleasă și la ce trebuie să fii atent

În cazul în care ai o bucătărie de dimensiuni nu foarte mari este cel mai bine să iți îndrepți atenția spre niște hote telescopice (ca de exemplu hotele celor de la Bosch), deoarece acestea se vor integra perfect, fără a face vreun compromis pe partea de eficiență.

Hota telescopică este acea hotă care are elemente in componența sa care ne permit sa îi extindem suprafața, astfel încât sa o putem integra cât mai ușor în cadrul bucătăriei noastre / în mobilier.

Având niște dimensiuni compacte în stare de repaus, ne va fi mult mai ușor să o montăm în bucătăriile mai mici, iar atunci când o folosim putem să o mărim în adâncime, crescând in acest mod si eficiența sa.

În acest mod echilibrul vizual al bucătăriei nu va fi afectat, iar atunci cand o folosiți nu este necesară neaparat marirea suprafeței de absorbție, ci in funcție de necesitățile tale poți să „jonglezi” cu ele până gasești ceea ce este cel mai potrivit pentru felul de mancare pe care îl prepari.

Care sunt cele mai bune hote telescopice incorporabile pe care le poți cumpăra?

În rândurile care urmează îți vom prezenta care sunt trei dintre cele mai bune hote și mai ieftine hote telescopice incorporabile spre care merită să îți îndrepți atenția.​

1. Star-Light HAT-260SS

Acest model este o hotă telescopică ieftină, care face parte din categoria de incorporabile și care îți poate oferi tot ce ai nevoie la cel mai bun preț de pe piața din România.

Ne place foarte mult place faptul că modelul de față are parte de numeroase recenzii pozitive, dar și design-ul moder pe care îl adoptă, reușind să se integreze perfect în bucătăria ta, fie ea decorată într-un stil modern sau clasic.

Cu un numar de două motoare care împreună au o putere de 200 W (2 x 100 W), Star-Light HAT-260SS ofera o capacitate de absorbtie maxima de 329,3 mc/h, ceea ce înseamnă că are o eficiență ridicată.​


2. Whirlpool AKR 749 NB

Cea de-a treia hota telescopică pe care o recomandăm este Whirlpool AKR 749 NB, iar modelul acesta vine la un preț ceva mai ridicat decât primele două, dat fiind faptul că oferă niște specificații mai bune.

Așadar, deși Whirlpool AKR 749 NB este un model cu un singur motor, capacitatea maximă de absorbție este una ridicată, de 336 mc/h, iar filtrul este unul din aluminiu, acesta putând fi curâțat foarte ușor ori de câte ori este nevoie.

Hota incorporabilă telescopică Whirlpool AKR 749 NB are și un nivel al zgomotului acceptabil, la putere maximă acesta atingând valoarea de 65 dB, iar puterea maximă a motorului este de 150 W.​


3. Heinner HTCH-440FS

Heinner ​HTCH-440FS este o hotă telescopică incorporabilă de calitate, fiind un model cu două motoare care împreună dezvoltă o putere de 100 W.

Deși nu pare foarte mult la prima vedere, este bine de știu faptul că Heinner ​HTCH-440FS este o hotă telescopică incorporabilă care are o capacitate de absorbție maximă de 330 mc/h, iar controlul său se realizează mecanic.

​Este bine de știut faptul că aceasta te ajută de asemenea și să economisești, deoarece consumul anual de energie este de doar 167 kW, iar cele două lămpi de iluminare nu sunt nici ele niște mari consumatoare de energie.


Cum alegi hota telescopică incorporabilă potrivită?

Există niște criterii principale după care trebuie sa te ghidezi atunci când vrei să cumperi o nouă hotă telescopică, astfel încât tu să fii sigur de faptul că vei face cea mai bună alegere posibilă pentru bugetul pe care îl ai la dispoziție (dacă vrei modele ieftine, găsești în articolul despre hotele Beko). Primul de pe lista noastră este capacitatea acesteia.

Capacitatea se măsoară în metri cubi de aer pe oră și se referă la cantitatea de aer care este evacuată de către hotă într-o ora (foarte simplu până aici, nu-i așa?). Aici de obicei se recomandă ca să alegem o capacitate de 10 ori mai mare decât volumul bucătăriei noastre, pentru a avea parte de o eficiență cât mai crescută.

Numărul de viteze pentru care poți opta este al doilea criteriu după care ne vom ghida în alegerea unor hote telescopice. Cred că ți-ai dat deja seama la ce se referă acesta, fiind vorba așadar de opțiunile pe care ni le oferă hota telescopică incorporabilă atunci cand vine vorba de reglarea in functie de nevoi a puterii acesteia. De exemplu, daca ceea ce gatesti tu nu este ceva foarte „complex”, atunci nu este rentabil sa folosesti hota la capacitatea sa maxima, deci vei opta pentru o treapta de viteza inferioara.

Tipul filtrului hotei de bucatarie este următorul pe lista noastră cu priorități, iar aici avem de ales între două opțiuni principale, si anume între un filtru de unică folosință (care dupa cum ii spune si numele trebuie schimbat periodic - de obicei la câteva luni, in funcție de cât de des gătești) si un filtru lavabil (care poate fi curățat ușor, iar aici de obicei avem parte de filtre din aluminiu).

Tot la capitolul aspecte de luat în considerare mai putem include si nivelul de zgomot al unei hote telescopice incorporabile, iar aici alegerea se face si in funcție de preferințele fiecăruia. Daca nu ești genul de persoană pe care să o deranjeze foarte mult mediile mai zgomotoase, atunci poți opta si pentru un model cu un nivel al zgomotului mai ridicat, cu toate ca noi recomandăm alegerea unei hote incorporabile telescopice mai silențioasa.

Mai exista de asemenea si posibilitatea de a alege între o hotă telescopică cu 2 motoare sau cu unul, dar aici nu putem spune ca recomandăm pe una in detrimentul alteia. Până la urmă, atunci când vrei sa alegi o hotă telescopică silențioasă mai mult ca sigur te vei orienta spre cea cu un singur motor. Tu trebuie sa știi totuși ca ceea ce conteaza este capacitatea pe care o are si nu neaparat numarul de motoare.