Cel mai bun senzor de gaz in 2022

Kit Senzor gaz
Cel mai bun
Asigura detectarea mai multor tipuri de gaz: LPG gaz natural, gaz CO, gaz 25% LEL, avertizare sonora / luminoasa, design placut
Detalii si Pret
Senzor Detector Gaze
Raport Calitate-Pret
Calitate certificata, design simplu, dubla alarma, auto diagnostic
Detalii si Pret
Senzor de gaz
Ieftin si Bun
Avertizare sonora si luminoasa, pentru GPL, gaze naturale, gaze de huila compatibil cu electrovalva PNI V-02
Detalii si Pret

senzor de gaz metan inogas, alarma puternica

Stiti cum sa alegeti cel mai bun senzor de gaz

Solutiile pentru incalzire si alte aparate electrocasnice care utilizeaza gaze naturale pentru a functiona (cum ar fi un aragaz clasic), pot deveni periculoase daca apar defectiuni. Daca exista scapari de gaz in locuinta dumneavoastra, simpla actionare a unui intrerupator poate cauza o explozie. Desi scaparile foarte mici de gaz ar putea sa nu prezinte un risc de sanatate, o cantitate mai mare poate inlocui tot oxigenul din camera, ducand la asfixiere.

In forma sa naturala, metanul, cunoscut si sub numele de gaz natural, este inodor. Companiile de distributie a gazului adauga un ingredient pentru a-l face detectabil, insa exista multe situatii in care nu puteti detecta acest miros. Din fericire, puteti cumpara un senzor de gaz pentru a fi alertati atunci cand exista scapari de gaze. Retineti ca aceste aparate nu vor detecta foc sau fum, ci doar gaz. 

Vezi AICI care sunt cele mai bune detectoare de gaz!

Aceste detectoare sunt mai performante ca oricand, insa exista o serie de caracteristici pe de care va trebui sa tineti cont pentru a face o alegere potrivita. Pretul unui senzor de gaz cu performante decente porneste de la aproximativ 150 de lei, iar in functie de dotarile suplimentare costul poate creste destul de mult. Fiind o investitie atat de importanta, este important sa puneti accentul cel putin pe caracteristicile de baza.

Alegerea unui senzor gaz pentru locuinta

Un senzor de gaz poate fi de doua tipuri: portabil si cu electrovalva (de perete). Modelele portabile sunt mai putin populare, deoarece sunt folosite de catre cei care vor sa verifice scaparile de gaze din locatii multiple, nu se pot monta. Sunt utile insa atunci cand doriti sa verificati daca exista scurgeri de gaze in afara locuintei. Asa cum probabil ati ghicit, fiind portabile, acestea functioneaza cu ajutorul unui acumulator.

senzor de gaz smart poer, android si ios

Modelele de perete sunt cele pe care le puteti instala in locuinta, iar distanta la care acestea trebuie montate fata de sursa de gaz este de aproximativ 2 metri. Pot fi necesare mai multe detectoare daca exista mai multe surse de gaz. Un senzor de gaz de perete poate fi wireless sau cu fir. Aceste dispozitive dispun de obicei si de o electrovalva (daca nu este inclusa in pachet trebuie cumparata) care poate intrerupe gazul.

Cititi cu atentie descrierea produsului pentru a afla care este temperatura sa de functionare dar si felul in care acesta se incarca. In general, aceste dispozitive rezista la orice temperaturi care pot exista intr-o locuinta. Ambele tipuri de senzori de gaz pot fi conectate la reteaua de electricitate sau alimentate cu baterii. In cazul modelelor pe baterii, este foarte important sa fiti avertizat atunci cand acestea se descarca.

Care sunt cei mai performanti senzori de gaz

cum gasesti un senzor de gaz eficientOrice senzor de gaz are o anumita sensibilitate, care este masurata in procente. Aceasta se poate situa, in functie de dispozitiv, intre 5 si 25%. Acest procentaj se refera la acumularea de gaz ce poate provoca o explozie. Asadar, modelele cu un procent mai mic sunt mai performante, aparatul fiind mai sensibil in cazul unei scurgeri de gaz. Cu cat aparatul este mai sensibil, cu atat puteti sa fiti alertat mai rapid de pericol.

Avertizarea se face in cele mai multe cazuri acustic, printr-un sunet puternic. Intensitatea acestuia este masurata in dB. Este recomandat sa alegeti un model care sa emita un sunet cat mai puternic pentru a va asigura ca veti auzi alarma din orice colt al casei. Un sunet de 80 dB este asemanator in intensitate cu zgomotul produs de aspirator sau de un blender.

Unele aparate pot detecta nu doar gazul natural, ci si monoxidul de carbon, un alt gaz foarte toxic ce reprezinta un pericol atunci cand apar defectiuni. Un senzor de gaz mai scump va poate trimite o alerta si pe smartphone atunci cand sunt detectate scurgeri.

Achizitia de pe Internet a unui senzor de gaz

Sfatul nostru este sa comandati acest tip de produs online deoarece aveti la dispozitie o gama destul de mare de modele, de diferite preturi. In plus, livrarea se poate face gratuit sau la un pret foarte mic, prin curier sau prin posta.

Printre cele mai importante companii din acest domeniu se numara Division Gas, Poer, PNI si Orvibo. In functie de modelul ales si de producator, garantia poate fi de 24 sau de 36 de luni. Daca doriti sa va asigurati ca produsul ales este unul foarte bun, este o idee buna sa vedeti ce zic si alti cumparatori in sectiunea de forum a site-ului magazinului.

De AICI cumperi cele mai bune modele din Romania!