Cele mai bune videoproiectoare in 2024

Mini Videoproiector LED Pyramid®
Cel mai bun
sistem Android, WIFI,TV TUNNER, Home Cinema, 720P, 2800 Lumeni, portabil, Full HD pentru home theater, jocuri, prezentari office, C9
Detalii si Pret
Videoproiector FULL HD
Raport Calitate-Pret
1920x1080, 1080P 4K, 4200 lumeni, home theater LCD , home cinema, jocuri, prezentari office, contine geanta, F40
Detalii si Pret
Videoproiector LED
Ieftin si Bun
3500 lumeni, GP100, LCD 1080P Full-HD Level Image Quality, home cinema, jocuri, prezentari office
Detalii si Pret

 

videoproiector de la epson, de 3200 lumeniFie ca aveti de gand sa achizitionati un videoproiector pentru vizionarea filmelor HD acasa, fie ca doriti sa il aveti pentru a face prezentari la munca, probabil stiti deja ca va va trebui un anumit tip de aparat, pentru a beneficia de o imagine cat mai buna. Iata care sunt cele mai bune videoproiectoare

Desi aproape toate aparatele de acest fel pot fi utilizate in toate aceste scopuri, ele tind sa fie mai potrivite ori pentru filme si seriale, ori pentru a proiecta diferite date, cum ar fi expunerea foilor de calcul sau prezentarile de slide-uri.

Ca in cazul celor mai multe dispozitive electronice, diversitatea lor este atat de mare incat aveti nevoie de cateva criterii de selectie, pentru a face o alegere cat mai buna. De aceea, in acest ghid va vom prezenta cateva caracteristici importante ale videoproiectoarelor, ca sa le puteti alege in functie de scopul in care le folositi.

AICI sunt cele mai bune videoproiectoare!

La ora actuala sunt disponibile cateva sute de modele de astfel de aparate, asa ca aveti de unde alege, indiferent de preferintele dumneavoastra, dar si de buget. Desi exista si modele ieftine, care au un pret de pornire de aproximativ 700 de lei, va sfatuim sa alegeti un device de peste 1000 de lei, deoarece acestea ofera un minim de calitate decent, chiar daca nu optim. In plus, aceasta este o investitie pe termen lung, asa ca un pret mai ridicat poate fi justificat daca utilizati des dispozitivul.

Cele mai bune videoproiectoare – cum le alegem 

Asa cum am mai spus, videoproiectoarele pot fi de tip business, recomandate pentru mediul educational si de tip home cinema. In functie de greutatea si dimensiunile pe care acestea le au, ele pot fi portabile sau mai putin portabile. Cele portabile au, de cele mai multe ori, o greutate de maxim 2 kg si sunt de obicei de tip business sau destinate utilizarii in mediul educational, deoarece acestea trebuie mutate destul de des dintr-un loc in altul, pentru a prezenta in fata unui numar mare de persoane.

videproiector de la lg, de 550 lumeni

Una dintre caracteristicile foarte importante este reprezentata de numarul de lumeni. Cu cat aparatul are mai multi lumeni, cu atat imaginea oferita va fi mai luminoasa. Cei care doresc sa se uite la diferite clipuri video acasa nu au nevoie de un proiector cu foarte multi lumeni, deoarece camera poate fi mai intunecata, deci imaginea va fi puternica. Astfel, pentru utilizarea in propria locuinta (daca veti folosi aparatul mai ales noaptea), in jur de 2500 de lumeni sunt de cele mai multe ori suficienti.

Nu acelasi lucru il putem spune despre mediul business, sau despre cel educational. Asadar, pentru proiectarea in sali mai mari, pe timp de zi, unde lumina interioara poate fi destul de puternica, veti avea nevoie de un videoproiector bun, de aproximativ 4000 de lumeni. Acestea au un pret destul de piperat, depasind cu usurinta 3500 de lei.

Alte informatii despre videoproiectoare

informatii utile cu privire la videoproiectoareO alta caracteristica de care va trebui sa tineti cont, in alegerea unui astfel de aparat, este rezolutia oferita. Astfel, pentru prezentarile de slide-uri o rezolutie de aproximativ 1024 x 768 pixeli este mai mult decat suficienta. Pe de alta parte, pentru un videoproiector pe care o sa-l folositi la filme va recomandam o rezolutie Full HD, iar daca bugetul alocat acestei achizitii este destul de mare puteti opta si pentru o rezolutie 4K (acestea sunt foarte scumpe deocamdata).

Nu uitati nici de conectivitate. Aparatul trebuie sa aiba, printre altele, porturi VGA, RCA, HDMI si audio, pentru a putea fi conectat cu succes la alte dispozitive compatibile. Multe aparate au si un difuzor incorporat, pentru a nu fi nevoie de un sistem audio dedicat.

Retineti si ca durata medie de viata a lampii videoproiectorului este una de aproximativ 3000-4000 de ore, de obicei, in functie de modurile in care alegeti sa il folositi. Valoarea acesteia este specificata in detaliile tehnice ale produsului. Inlocuirea acestei lampi este posibila, insa va va costa in jur de cateva sute de lei, in functie de modelul pe care il detineti.

Sfaturi privind achizitia

Va recomandam sa achizitionati un videoproiector doar online, daca este posibil, asta deoarece beneficiati de multe avantaje care nu va sunt oferite intr-un magazin fizic. In primul rand, veti putea alege dintre sute de modele disponibile, mai ieftine sau mai scumpe, in functie de nevoile si de preferintele dumneavoastra. Un al doilea avantaj important este reprezentat de transportul gratuit si de posibilitatea de a returna produsul, in cazul in care considerati ca nu este potrivit.

In cazul in care optati pentru un model pe care sa il folositi acasa, puteti avea in vedere si consumul energetic pe care il are aparatul. Acesta este face parte din specificatiile tehnice oferite de producator.

Daca doriti sa va modernizati locuinta in privinta divertismentului, nu uitati sa consultati si ghidurile noastre despre alegerea unui TV 4K sau achizitionarea unui sistem audio 5.1 de calitate.

Consulta AICI oferta completa de videoproiectoare!