Cum alegi un volan de gaming bun? Care sunt principalele caracteristici ale acestor volane?

volan de gaming pentru ps4 si pc, speedlinkJocurile de curse devin din ce in ce mai realiste, insa pentru a simti cu adevarat ca sofati veti avea cu siguranta nevoie de un volan de gaming. Controllerele nu va pot oferi o senzatie asemanatoare cu cea a unui astfel de volan, insa dupa ce criterii trebuie sa va ghidati atunci cand doriti sa faceti o achizitie de acest gen? In cele ce urmeaza vom vorbi despre principalele caracteristici pe care trebuie sa le urmariti.

Pretul unui volan de gaming poate varia foarte mult, incepand de la aproximativ 150 de lei, insa depasind cu usurinta 1000 de lei, in functie de mai multi factori. Modelele mai scumpe au aproape intotdeauna o constructie mai buna si alte caracteristici care le fac mai realiste. In general, cu cat volanul este mai aproape de cel al unei masini, cu atat are un pret mai ridicat.

AICI gasesti cele mai cumparate volane pentru gaming!

Daca nu aveti inca un calculator performant de gaming, este recomandat sa luati in considerare achizitia unuia, in cazul in care doriti sa jucati cele mai noi jocuri cu masini aparute. Pentru o experienta imbunatatita veti avea nevoie si de un sistem audio bun. Pentru jocuri si filme cele mai recomandate sunt cele de tip 5.1 (acest numar indica faptul ca sistemul are 5 difuzoare si 1 subwoofer). Nici de redarea muzicii nu veti fi dezamagit.

Principalele caracteristici ale unui volan de gaming

Primul lucru de care trebuie sa tineti cont este compatibilitatea. Majoritatea modelelor sunt compatibile cu PC-urile, insa exista si volane de gaming compatibile cu diverse console, cum ar fi Xbox One, Playstation 4 sau Playstation 3. Daca aveti un PC si o consola de jocuri este o idee buna sa cumparati un model compatibil cu ambele, pentru a putea folosi volanul pentru toate jocurile pe care le veti cumpara.

volan de gaming pentru pc si xbox one, logitech

In cazul in care doriti si un schimbator manual de viteze, va trebui sa verificati daca acesta este inclus in pachet sau daca acel volan de gaming este compatibil cu o astfel de componenta (daca este acest lucru va fi mentionat in descrierea produsului). Este o idee buna sa optati pentru un model caruia i se poate adauga un schimbator, deoarece simularea devina mai realista si veti sti intotdeauna in ce viteza se afla masina.

Cele mai multe volane de gaming au doar doua pedale (sau deloc), cea de acceleratie si cea pentru frana, insa modelele mai performante si mai bine construite le au de obicei pe toate 3, pentru acceleratie, frana si ambreiaj. Unele modele va ofera si posibilitatea de a modifica gradul de rezistenta al acestora. Bineinteles, pretul acestora este de obicei putin mai ridicat fata de al celor cu doua pedale.

Care sunt cele mai bune volane de gaming?

cele mai performante volane de gaming pentru diverse platformePe langa caracteristicile de baza de mai sus, exista altele la fel de importante pentru cei care doresc o experienta cat mai realista. Spre exemplu, functia vibration feedback ofera rezistenta pe care un volan real o opune la diferite tipuri de drum. Veti simti astfel si diferenta dintre condusul pe drum obisnuit sau offroad.

Datorita gradului de rotatie, nu toate volanele ofera acelasi nivel de realism. Multe modele se rotesc doar la 180 de grade, asta insemnand ca le puteti roti doar pe jumatate spre stanga sau spre dreapta. Pentru a imita volanul unei masini reale, gradul de rotatie ar trebui sa fie de cel putin 900 de grade. Cu cat gradul de rotatie este mai mare, cu atat veti avea mai multa precizie atunci cand conduceti.

Orice volan de gaming are anumite butoane, in numar mai mare sau mai mic. Acestea trebuie sa fie usor de actionat. In unele cazuri functiile pe care acestea le indeplinesc pot fi modificate, in functie de preferintele dumneavoastra. Aceasta caracteristica este intalnita mai ales la volanele pentru calculator.

Cum cumparati un volan de gaming la pret accesibil?

Cea mai simpla solutie este sa cumparati unul de pe internet, deoarece gama de produse este suficient de mare pentru a gasi un model potrivit, indiferent de bugetul pe care l-ati stabilit sau de performantele pe care doriti sa le aiba. Transportul este de obicei foarte ieftin sau fara costuri suplimentare, insa puteti ridica produsul si dintr-un showroom daca doriti acest lucru.

Printre cei mai buni producatori de volane de gaming se numara Logitech, Thrustmaster, SpeedLink si ACME. Garantia unui volan de gaming este in mod tipic de 24 de luni, insa puteti gasi si modele ce ofera o garantie cu durata de 60 de luni. Va recomandam sa tineti cont si de rating-urile produselor si de recenziile pe care alti utilizatori le posteaza in sectiunea de forum a magazinului.

Vezi AICI oferta completa la cele mai bune preturi